„Nedůvěra bude naší výhodou,“ věří kapitán hokejistů Aukro Berani Zlín Ondřej Veselý.

Přitom dlouho se nad Zimním stadionem Luďka Čajky snášel mrak nejistoty. Navenek prosákly informace o skluzu ve výplatách, generální sponzor tehdy stále nebyl, až do druhé poloviny července klub vystupoval se starým logem…

„Ekonomiku klubu se povedlo stabilizovat. Situace je výrazně lepší, skoro bych řekl až definitivně vyřešená,“ pochvaloval si Martin Hosták, od poloviny června generální manažer klubu.

Až po jeho nástupu do funkce se daly věci do pohybu. Přišel nový generální sponzor v podobě obchodního portálu Aukro, které po devíti letech nahradilo stavební společnost PSG.

Martin Hosták
Generální manažer beranů Hosták: V současné situaci je tento kádr bomba!

Klub získal novou identitu v podobě moderního designu loga se symbolem berana, který se po dvaceti letech vrátil i na dresy. Nervózní fanoušci se dočkali mimo jiné i dvou lotyšských reprezentantů Rihardse Bukartse a Ralfse Freibergse.

„Jednoznačný cíl je minimálně předkolo play-off,“ vyhlásil Hosták. Deník našel čtyři základní důvody, proč by minimálně základní cíl mohl být splněn.

HOSTÁK SPASITELEM?

„Nemám eso v rukávu, nečekejte zázraky,“ vykládal Martin Hosták při uvedení do funkce generálního manažera.

Předtím byl dlouholetý spolukomentátor a expert České televize.

Ve Zlíně přijal výzvu, od které jej mnozí zrazovali. Jen za tři měsíce ale udělal mraky práce. Působí pozitivně, usmívá se na všechny strany, ale také dbá na pečlivý výběr lidí do svého týmu. Post ekonomického jednatele stále neobsadil.

„Lidé, kteří se mi ohlásili, se mi nelíbili. Ale už mě netlačí čas jako předtím. Dávám si záležet. Tuhle pozici ale chci obsadit,“ reagoval Hosták.

Už dvakrát nazul brusle a vyrazil na led hráčům ukázat, jak třeba vyhrávat vhazování. „Snažili jsme se ho poslouchat, měl dobré připomínky,“ reagoval Veselý.

„Přibylo mi práce, ale je nejlepším generálním manažerem, jakého jsem zde zažil,“ svěřil se Deníku dlouholetý zaměstnanec klubu, který si však nepřál být jmenován.

Minimálně navenek se Hostákovi zatím nepodařila snad jen jediná věc. Zapojit do fungování klubové legendy Čajánka, Lešku či Marušáka.

LOTYŠSKÁ KLIKA

Provinční klub byl dlouhá léta konzervativní k zahraničním příchodům. Nyní vsadil na lotyšskou spolupráci. Klíčový muž sestavy Roberts Bukarts získal blízké parťáky. Svého mladšího bratra a kamaráda z národního týmu. Dostali klíčovou roli, čeká se od nich produktivita.

„Chci se bavit hokejem a dávat góly,“ prohlásil po svém příchodu Rihards Bukarts.

Kapitán Aukro Berani Zlín Ondřej Veselý
Kapitán Veselý: Je výhoda, že jsme podceňovaní a odepisovaní

Třeba na nedávném mistrovství světa si to bráchové ťukali báječně. Jen mrkněte na záznam. Stojí to za to. Teď mají za úkol bavit hokejem Zlín.

„Baví je to spolu hodně, ale je to i na úkor efektivního hokeje. Samozřejmě to bude o gólech,“ ví kouč Robert Svoboda.

A také v kabině se zabydleli. „Jsou hodně slyšet,“ pousmál se kapitán Ondřej Veselý k triu Lotyšů v týmu.

„Vedle mě v kabině sedí všichni tři, takže pochytávám nějaká lotyšská slova,“ prohodil zlínský vůdce.

ČARODĚJ KAŠÍK

„Máme jednoho z nejlepších gólmanů v lize,“ prohlásil kapitán Veselý k Liboru Kašíkovi, který se propracoval do pozice jasné brankářské jedničky.

Dnes od 17.30 hodin ve Vítkovicích naskočí ve zbrusu nové masce nastříkané motivy zlínských legend Tomáše Bati a Luďka Čajky. Kašík má potenciál se vrátit mezi gólmanskou špičku. Bude však potřebovat pomoc týmu.

Z „NEZNÁMÝCH“ HVĚZDY

Zlín tohle umí náramně. Objevit nové hvězdičky. Ani poslední „případy“ Robert Říčka s Davidem Šťastným nezářily hned. Přicházeli jako neznámí pěšáci. Ale každodenní prací se postupně vypracovali v klíčové hráče. Koho Zlín objeví letos? Bude to Radoslav Illo? Nebo snad Pavel Klhůfek?

„Pracujeme s tím, co máme. S příchody jsme ale v rámci možností spokojení,“ reagoval Svoboda.

Ještě nevěříte, že Zlín bude v play-off?

Po fanoušcích představili zlínští hokejoví berani nové dresy i obchodním partnerům.
Nové dresy se líbí. Berani skončí nejhůře osmí