„Černé tabule byly příliš smutné, tmavě zelené dětem zase připomínaly svou barvou armádu a vojenský dril. Dnes, když máme naprosto jiný přístup k výchově mládeže než třeba před dvaceti lety, se snažíme tyto stresující faktory ze škol odstranit,“ sdělil Slovák.

Pro tabule vybrali politici bledě modrou barvu. „Ta celou třídu rozzáří. A jak je známo, modrá je dobrá,“ poznamenal Slovák.

Někteří zastupitelé však v kuloárech tvrdili, že modrou barvu vybral Slovák, protože je v tmavším odstínu typickou barvou strany ODS, ke které přísluší.

„To rozhodně popírám. Určitě jsme nechtěli čistě bílou, protože neposlušní žáci by mohli při svých legráckách před stejně zbarvenou stěnou tabuli zcela přehlédnout a docházelo by k úrazům,“ ohradil se Slovák. Přemalování tabulí podle něj sice bude něco stát, ale zase v době krize zaměstná natěrače. „Je to určitě lepší investice, než vyhazovat miliony za další dary na regulační poplatky,“ popíchl koaliční partnery z ČSSD Slovák. Mezi studenty a učiteli jsou na úpravy tabulí, které se mají udát nejpozději do srpna, různé názory.

„Kdysi nám vozili do třídy jen žluté křídy, tak jsme pak byli zbarvení jak nějací mimozemšťané. Teď budou s černými křídami všichni zase jak metalisté při koncertním turné. Ale co, aspoň bude švanda,“ myslí si například zlínský gymnazista Michal Žabovník.

Specifický pohled má na změnu ve třídách učitel jedné ze zlínských středních škol František Podrážka. „Obávám se, že teď nebudu moci házet po neposlušných žácích křídou. Nešlo by to ze světlých oděvů oprášit a žalovali by mě. Ale vlastně je to dobře. Stejně by si mě jinak jednou natočili na mobil a pověsili to na internet,“ sdělil učitel.

Informace uvedené v tomto článku se nezakládají na pravdě.