Celý rok vám Deník přináší seriózní a ověřené zprávy. Dnes, poslední den roku, jsme pro vás připravili trochu odlehčení a nadsázky

Za vším stojí špičková práce někdejšího hejtmana Libora Lukáše (ODS), který pořízení zóny před lety za dosud nevyjasněných okolností vyloženě zbuntoval. Ten zároveň přiznal, že všechny následné informace o možném příchodu Hyundaie a dalších velkých investorů byly jen zastíracími flignami a že od začátku byl cílem právě závodní okruh.

„Víte, já tomu obětoval vše. Místo toho, abych makal na svém politickém renomé, jsem tajně jezdil za kámošema do Číny. A to nejsou žádní nazdárci, ale chlapi, co mají v kulách a také v kešeni. A před pár týdny se mi z nich podařilo vydolovat kýžených 27 miliard. V polovině prosince došly i na speciální palmární účet kraje. Sice jsem měl hned telefonát od kontrarozvědky, co to má znamenat, ale přátelsky jsem jim to vysvětlil. Také se těší," přiblížil Lukáš s očividným potěšením z představy, jak celé zástupy jeho kritiků nyní vztekle a zběsile mlátí pěstičkami do stolu.

Lukáš se osobně stane ředitelem závodu. „Staňovi (Stanislav Mišák současný hejtman, pozn. red.) se to sice moc nelíbilo, ale nakonec jsme se dohodli, že se spolu s Dianou Kobzanovou stane oficiální tváří na plakáty, bude chodit na tiskovky, rauty a další prezentálie. Já už nemám náladu se pořád někde ukazovat, hlava závodu mi zcela stačí," doplnil Lukáš.

Samotný Stanislav Mišák (ČSSD) se také původně snažil zastírat, že o F1 nic neví, ale také podlehl. „On má Libor fištrón, néé že néé," smál se, zatímco v podpaží už muchlal první návrhy propagačních materiálů a aktuální výpis ze speciálního efjedničkového účtu.

Deníku se podařilo sehnat i vyjádření šéfa celé formule 1 Bernieho Ecclestona. Ten přiznal, že plány na Velkou cenu České republiky původně bral jako povedený vtípek. Prý tím pobavil i další velké tváře F1.

„Ale když mi u lahvinky Veltlínského Libor vše představil, tak jsem si s ním rád potykal, a i přes odpor některých jezdců (dva z nich prý mají v Holešově nemanželské děti, a tak se jim do hrozícího setkání s jejich matkami na Moravu moc nechce) do sezony 2016/2017 prosadil," usmál se šibalsky.

Již určený dubnový termín znamená, že se musí začít stavět už letos v létě.

A to není vše. V sezoně 2016/2017 se poprvé představí i nová stáj: JZD Slušovice Racing Team. Dle očekávání za ní nestojí nikdo menší než sám František Čuba (kandidátka ZEMANOVCI).

„Jsem rád, že se až nyní dostaly na povrch informace o naším utajovaném vývojovém středisku pod slušovickým závodištěm. Autíčko je už skoro hotové, na podzim chystáme první ostré testy v Monaku," přiznal Čuba.

Samotného ho mrzí, že tím pádem u Holešova nevyrostou obří skleníky na zeleninu. Vše si však vynahradí aspoň pár řádky brambor v zatáčkách. „To vám bude krása. Takové spojení autoprůmyslu s rolnictvím. Když to přepočtu, tak nám na každou ertepli EU přispěje skoro dvanácti korunami. No, kdo by to nebral," těší se.

Sledujte dále Deník, na apríla přineseme další horké informace. Například o tom, kolik si vzal za konzultace Niky Lauda a koho do svého družstva chce vzít šéfka sekce Hostesky Gabriela Sýkorová Dvorníková.

DAVID VĚROHODNÝ

Informace v tomto článku se nezakládají na pravdě. Jde pouze o silvestrovskou fiktivní zprávu