„Tento ročník je připraven s daleko větším předstihem než ten loňský, a proto se také můžete těšit na mnohem bohatější program," podotkl za pořadatele Filip Husák.

Exotičnost je podle něj podpořena širší nabídkou zahraničních interpretů.

„Vystoupí zde hosté z Jamajky, Keni, Peru, Kuby, Velké Británie a samozřejmě řada tuzemských umělců. Za zmínku určitě stojí legendární reggae formace Švihadlo a také úspěšní účastníci soutěže ČeskoSlovenská SuperStar Michal Šeps a Alžběta Kolečkářová," doplnil Husák.

Příchozí se mohou těšit i na velký výběr piv, veganské speciality či exotický cocktail bar.Vstup na místě na den činí 200 Kč, na dva dny 350 Kč. V předprodeji jsou lístky levnější. Děti do 12 let mají vstup zdarma. Akce se koná za každého počasí. Areál je z části zastřešen. 

Trio de Janeiro z Česka

Trio de Janeiro funk & latina, úpravy lidovek, šlapající osmičlenná sestava z východních Čech s výbornou zpěvačkou.

Veronika Bartošová zpěv, Mikuláš Horský kytara, Pavel Tichý baskytara, Jan Kasal soprán saxofon, Petr Smékal jr. tenor saxofon, Jan Kozelek trumpeta, Jan Jovbak bicí, Radim Slezák perkuse.

Živelná a povedená fúze world music a latinskoamerických, jazzových a funkových stylů se nezdráhá mazaně zařadit do toho proudu i české lidové motivy jako Anička dušička či Byla cesta ušlapaná. Nejedná se ovšem o nějakou žánrovou exhibici, která by měla ukázat, co všechno tihle muzikanti dokážou zahrát jde o radostné a nápadité využití stylových struktur, jež jsou osobitě pojaty. Výjimečný vokál Veroniky Bartošové přetéká energií a živelností. Kapelu baví experimentovat a nacházet neprošlapané pěšiny v pralese hudební kreativity. Výbušná směs funky latiny říznutá moderním jazzem. Více na www.triodejaneiro.cz

Kapela má za sebou koncerty ve všech možných klubech i na festivalech. A jak se uvádí v jedné z recenzí na koncert Tria, „…naživo ze sebe dokáží vytrhat všechno. Podobnou show plnou latinskoamerických rytmů a funkové energie u nás nikdo jiný nenabízí."

V roce 2011 kapela dala dohromady další album s názvem Tingo (jak se uvádí na přebalu desky, slovo tingo znamená v jednom tichomořském jazyce „zbavit souseda majetku postupným vypůjčováním si jeho věcí"). Na něm si do svého výrazového rejstříku kapela navíc půjčila kubánské rytmy i hudební nástroje a romskou melodiku.

Fireson hvězda reggae

Fireson je stoupající hvězda keňského reggae a dancehallu. Stojíc na uvědomělé straně místní scény je považován za nejtalentovanějšího mladého umělce z Keni. Ve své tvorbě mluví o záležitostech každodenního života, kriminalitě, mladých gangsterech a mnoha dalších sociálních problémech; Fireson bojuje proti Babylonu hudbou. Ve svých písních se snaží mladým ukázat cestu spravedlnosti, lásky, jednoty a propagovat rastafariánské principy.

Fireson se narodil roku 1986 v keňském městě Eldoret, ale záhy se přestěhoval do metropole Nairobi. Hudba ho pohltila už jako malé dítě a v roli zpěváka a deejaye se začal objevovat po nairobských klubech coby teenager. Jeho první nahrávka pochází z roku 2005 a jde o věc zvanou „Decent Papa", kterou nahrál společně s umělcem, který si říká Ousman.

Ovšem singl, který mu prorazil cestu, vyšel stejného roku a jmenuje se „Nairobi To Ruff". Od té doby stále pracuje na svém stylu a nahrává další pecky, jmenujme například „God Bless" nebo „She Want Fire".

V odkazu Boba Marleyho

Před nedávnem došlo v Ark Angel studiu k setkání s dalším conscious umělcem Levysillem. Spolupráce na sebe nenechala dlouho čekat a jedním z jejích výsledků je společné album „I-nification", které vyšlo u Ark-Angel Records počátkem roku 2011. U stejného labelu v březnu téhož roku vyšla velká kompilace s jamajskou reggae hvězdou Fireson ft. Ginjah „Police Brutality".

Ač Fireson vydal většinu svých věcí u labelu Ark-Angel Records, spolupracuje i s dalšími keňskými a světovými studii. Ve své práci pokračuje v odkazu takových jako Peter Tosh, Bob Marley, Big Youth, U-Roy, Junior Kelly, Capleton, Anthony B, Sizzla, Dennis Brown, čili umělců, kteří zpívají o sociální spravedlnosti, politickém a ekonomickém útlaku a o míru na Zemi.

ZION SQUAD
Moravský 10členný band, hrající progresivní rockers reggae (s prvky dubu, rocku, funky nebo hip hopu) s oduševnělými českými texty. Prostějovská kapela funguje skoro 7 let. Po prvním albu a několika singlech jako Pálíme největší (To je marihuana), Krize nebo Hudba H se pomalu chystá na album nové a do světa nedávno poslala singl Mr. Harmony (feat. Deadly Hunta).

Los Rumberos En Grande největší salsa orchestr v Čechách
Pro dosažení hutnosti zvuku velkých salsových orchestrů vzniklo v červnu roku 2010 zbrusu nové těleso s názvem Los Rumberos En Grande, největší salsa orhestr v Čechách. Jak značí již samotný název, jedná se o další z řady projektů Petra Smetáčka, velikého nadšence do afro-kubánské hudby.

Ten využil svých dosavadních bohatých zkušeností pro vytvoření mohutné, v současnosti již patnáctičlenné „all-stars" kapely, jejímž těžištěm je plně obsazená perkusivní afro-kubánská rytmika.

Druhou podstatnou složkou je osmičlenná sekce dechová, to vše doplňuje autentickým zpěvem Kubánec Jorge Concepción. Repertoár je tvořen zejména z vlastních kompozic, setkat se zde však můžete i se známými salsovými hity ve vlastních úpravách.

Program

FOREST STAGE

* Švihadlo (Jam/CZ)

* FIRESON (Keňa) & RIDDIM SHOT

* Deadly Hunta (UK) & Wicked sound

* Los Rumberos En Grande (Cuba, Peru, CZ) International Afro-Cuban orchestra

* Michal Šeps The Zimmer Frei for All mighty

* Alžběta Kolečkářová

* Trio De Janeiro

* Reggay

* Zion Squad

* Ganja band Ivana Štráfka

* Kam idu, Tam idu (Otrokovice)

* Zabillow

* Afarastafa

LITTLE JUNGLE STAGE

* SKRE

* Dr. Boston

* Magadread

* Bili Klingon

* In4d

* Zvířecí orchestr

* Richie Wicked Sound

* Panda

* Matýsek

* RAGGAMAMMA

* Houba

* Circumflex

* MiC-key Dreadalist

Ukaž, co umíš…

* Beatbox free style show

* Beatbox Battle

* Rap Battle