Hrající trolejbusy lákají stále více návštěvníků. S oblíbenými interprety se přijíždějí potkat v MHD z celé Moravy

Bezplatný doprovodný program začal již ve tři hodiny odpoledne na náměstí Míru akustickým koncertem punkové kapely Criminal Collection. Návštěvníci koncertu si mohli prohlédnout také přistavený autobus Student Agency a zakoupit reklamní předměty festivalu. Zdarma byly rovněž projížďky retrobusem přes baťovský Zlín, které komentovala vedoucí Obuvnického muzea Miroslava Štýbrová.

Festival na kolech se osvědčil…

Hlavní část festivalu vystoupení dvou hudebních interpretů a baviče Petra Jablonského se tradičně odehrávala v trolejbusech městské hromadné dopravy.

„Veřejnost si už zvykla, že naše trolejbusy neslouží jen k přepravě, ale jsou využívány ke kulturním a zábavným akcím. Pořádání BusFestu se nám osvědčilo a setkává se každoročně s velkým úspěchem. Spokojení jsou i řidiči trolejbusů. Nikdy se nic nezničilo a návštěvníci festivalu se chovají slušně," pochvaloval si netradiční festival mluvčí Dopravní společnosti Zlín Otrokovice Vojtěch Cekota.

Hudební produkci si účastníci festivalu mohli poslechnout ve třech trolejbusech. Každá jízda trvala zhruba půl hodiny. Zakoupený lístek byl platný pro všechny trolejbusy a návštěvníci festivalu si tak mohli vychutnat všechna vystoupení.

…a láká do Zlína i lidi odjinud

„V České republice jde svým zaměřením o ojedinělou akci. Myslím, že si jí užívají nejen účastníci festivalu, ale také interpreti, kteří mají možnost vyzkoušet si úplně jinou atmosféru," sdělila organizátorka BusFestu Alžběta Flaschková.

Festival si pomalu získává příznivce i za hranicemi zlínského regionu a přijíždějí na něj mladí lidé z ostatních částí Moravy.

„Na festival jsem dojela z Brna. Málokdy se vám poštěstí vychutnat si koncert oblíbeného interpreta v městské hromadné dopravě. Těšila jsem se hlavně na baviče Jablonského a charizmatický beatbox En.drua," říká jedna z účastnic festivalu studentka Karolína Flaschková.

Podle organizátorů se loni akce zúčastnilo přibližně dvě stě návštěvníků. Po festivalu následuje after party v tanečním klubu Fortuna.