Na pražskou část Febiofestu už každoročně navazují Regionální ozvěny Febiofestu, které letos zavítají do dvanácti krajů ČR. Ve Zlíně to bude ve dnech 10. 12. dubna.

Zlínskou část zahájí v Golden Apple Cinema dánský snímek Nerada ruším. Celkem se ve Zlíně představí 9 filmů ve třech dnech.

Přijede Česká Soda

„Kromě filmových projekcí je v plánu i doprovodný program. Budou to besedy a tvůrčí semináře pro studenty Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, ale také například ve čtvrtek 11. dubna večer v klubu Golem nazvaný Večírek s Českou sodou," přiblížila PR manažerka Petra Svěráková.

Jak už název napovídá, celý večer poběží v klubu projekce všech dílů legendární České sody, jejímiž hlavními protagonisty byli herci Petr Čtvrtníček, Milan Šteindler, David Vávra a další. V rámci večírku proběhne také živý koncert kapely Airfare. Vstup je pro všechny zdarma.

Ve Zlíně se uskuteční také závěr celého festivalu Febiofest 2013 včetně závěrečné projekce a slavnostního večera. Ten proběhne 12. dubna od 19 hodin ve Velkém kině Zlín.

„Závěrečná projekce filmu Můj pes Killer bude zpestřena například o beat-boxovou show Ondřeje Havlíka (En.dru), nebo moderátorku a herečku Báru Štěpánovou, která uvede delegaci filmařů i zástupců festivalu," dodala Svěráková. Mezinárodní filmový festival Febiofest je jediným a největším všeobecným soutěžním filmovým festivalem v dějinách ČR, který není určený pouze odborníkům a filmovým profesionálům, ale také nejširšímu okruhu diváků. Svou celkovou návštěvností přesahující 100 000 diváků se MFF Praha Febiofest řadí k nejrozsáhlejším akcím tohoto typu v Evropě. (red)

Febiofest 2013 program ve Zlíně

STŘEDA 10. dubna

17.30 hodin, GOLDEN APPLE CINEMA,

sál 3 film NERADA RUŠÍM (Excuse Me, 90 min, DK)

sál 4 film ČTVRTÁ MOCNOST (The Fourth State, 110 min, DE)

20 hodin, GOLDEN APPLE CINEMA,

sál 3 film RENOIR (Renoir, 111 min, FR)

sál 4 film SOMETHING IN THE AIR (122 min, FR)

ČTVRTEK 11. dubna

17.30 hodin, GOLDEN APPLE CINEMA,

sál 3 film TENKRÁT NA SEVERU (Once Upon a Time in The North, 128 min, FI)

sál 4 film LORE (Lore, 108 min, DE/AU)

20 hodin, GOLDEN APPLE CINEMA,

sál 3 film SBĚRAČ (Now: Forager, 93 min, US/PL)

sál 4 film PŘÍBĚH MÉHO SYNA (Twice Born, 127 min, IT/ES/HR)

ČTVRTEK 11. dubna

20 hodin, KLUB GOLEM ZLÍN,

klubová party VEČÍREK S ČESKOU SODOU, filmový zážitek + dj Vašek Vymětalík, vstup zdarma, celovečerní projekce všech dílů legendární série ČESKÁ SODA (hrají: P. Čtvrtníček, M. Šteindler, D. Vávra… a další)

PÁTEK 12. dubna

19 hodin, VELKÉ KINO ZLÍN,

film MŮJ PES KILLER (My Dog Killer, 100 min, SK/CZ)

ZÁVĚREČNÁ PROJEKCE FEBIO FEST 2013, moderuje Bára Štěpánová, hudební vstup En.Dru beat box show

REZERVACE A PRODEJ VSTUPENEK NA FILMOVÁ PŘEDSTAVENÍ:

předprodej Velkého kina a pokladny Golden Apple Cinema (obch. centrum Zlaté jablko Zlín/ info: www.gacinema.cz)