Jeho hra Sedm hlavních hříchů je působivým a netradičním vyprávěním o lidských osudech, které se odehrávají všude kolem nás. Divadlo je typické svou nenapodobitelnou poetikou plnou zemitého a rustikálního radošínského dialektu a netradičními písněmi. Na jevišti dominuje vyprávění a vzpomínky jako černo-bílé siluety vystupují z paměti. Mistr Vypravěč jim uděluje jevištní život, novou šanci dojemně hledat lásku, svoji směšnou barevnou důstojnost, sebe sama i smysl věcí kolem. Vše však v jemných humorných situacích, které ještě nadlouho uváznou v paměti. Režisérem představení je Juraj Nvota, který v poslední době často hostuje na českých i moravských divadelních scénách. Studio Z nabízí od 14.30 hodin komedii s písničkami Podivná štace brněnského divadelního spolku Frída, jejíž autorem je Jakub Nvota.

Představení je příběhem lidí, kteří ze zvláštních důvodů a řízením náhod žijí ve světě divadla. Stejně tak dobře by však mohli být pekaři anebo zedníky…
Dopoledne se ve Velkém sále představí domácí scéna se svým posledním premiérovým titulem Výborná kachna amerického dramatika Neila Simona. V rámci doprovodného programu se v 17 hodin v Divadélku v klubu uskuteční divadelní rozprava Hranatý stůl o současném českém a slovenském dramatu.
Dnešní program uzavře ve Studiu Z komponovaný večer inscenovaných čtení 4 x 4 x 4 = Třetí věk v provedení zlínského divadla.