Aby bylo jasno
Kdy: 17. října 2010, 19.30
Kde: Brumov-Bylnice, kulturní dům
Aneb Jedno velké nedorozumění. Komedie Alana Ayckbourna s Janem Rosákem v hlavní roli. Hra plná úsměvných nedorozumění a bláznivých zápletek významného britského dramatika je zárukou jiskrné zábavy.
zdroj: www.vychodni-morava.cz

Cermaque
Kdy: 20. října 2010, 19.00
Kde: Uherské Hradiště, čajovna Pod Kaštany
Různorodé uskupení okolo teplicko-brněnského písničkáře a bosého básníka Jakuba Čermáka – romantický, energický a spíše nechtěný folk, volně inspirovaný hip-hopem i cikánskou hudbou.
zdroj: www.vychodni-morava.cz

Zlínský státní okresní archiv chystá den otevřených dveří

Státní okresní archiv Zlín pořádá v úterý 19. října od 14 do 19 hodin v areálu zámku Klečůvka Archivní den otevřených dveří a okna. Mediálním partnerem akce je Deník. Co návštěvníci uvidí? Naskytne se jedinečná možnost vidět originál tzv. zakládací listiny firmy Baťa z roku 1894 nebo vzácné dokumenty, které se běžně nevystavují, například Kodex gigas z Valašských Klobouk, diplom ke zlaté olympijské medaili Ladislava Váchy z roku 1928 atd. V archivu návštěvníky nechají nahlédnout do prostor depozitářů, kam nemá veřejnost běžně přístup, poznají něco z „archivní kuchyně“ – jak se pracuje se starými dokumenty. A nepřijdou také o krásný výhled na Vizovické vrchy z otevřeného okna prvního patra zámku. Prohlídky budou organizovány každou půlhodinu. Kudy k nám ze Zlína: z hlavní silnice Zlín–Vizovice odbočuje mezi obcemi Želechovice nad Dřevnicí a Lípa silnice na Klečůvku (v obou směrech je odbočka vyznačena).

Petr Kalandra Memory Band
Kdy: 23. října 2010, 20.00
Kde: Pozlovice, Ogar
Pětice výtečných muzikantů vás přenese o několik let zpět, kdy všichni chtěli táhnout za zakázaný provaz, ale jiným směrem, než jim bylo určováno. Večer plný pohody a skvělých písní.
zdroj: www.ogar.cz

Výstava Barvy snů
Kdy: 23. –30. října 2010
Kde: Zlín, Alternativa – kulturní institut
Výstava Barvy snů zlínské výtvarnice Renaty Švecové bude slavnostně zahájena v Kulturním institutu Alternativa 23. září 2010 v 17 hod. Bude se prezentovat jak tapiseriemi art protis, tak malířskou tvorbou i grafickým designem.
zdroj: www.vychodni-morava.cz

Filipíny – země tisíce ostrovů
Kdy: do 30. října 2010
Kde: Valašské Meziříčí, městská knihovna
Výstava fotografií Věry Davidové. Filipíny jsou nádherná země plná přírodních krás. Místní lidé jsou velice přátelští, podnebí je zde tropické. V lesích roste například filipínský mahagon a jiné vzácné stromy…
zdroj: www.vychodni–morava.cz

Hry a klamy
Kdy: do 7. listopadu 2010
Kde: 32. budova továrního areálu Svit
Znáte rychlost své reakce? Umíte provést kuličku složitým labyrintem nebo prolnout svůj obličej s obličejem svého partnera? Už jste si s někým šeptali na vzdálenost dvaceti metrů? Chcete vytvořit otisk jakékoliv části svého těla? Pokud ano, určitě zamiřte do 32. budovy zlínského továrního areálu Svit. V 9. patře je totiž nejenom k vidění interaktivní putovní výstava s názvem Hry a klamy. Její jedinečnost spočívá v tom, že na rozdíl od běžných výstav, kde jsou exponáty doslova nedotknutelné, je zde zapotřebí s objekty pracovat a takříkajíc jim přijít na kloub. Expozice je otevřena denně mimo pondělí.
zdroj: pořadatelé
VYHRAJTE VSTUPENKY NA TUTO VÝSTAVU - více po kliknutí zde

Kuzmich Orchestra
Kdy: 7. listopadu 2010, 17.30
Kde: Uherské Hradiště, klub Mír
Skladby Kuzmich Orchestra oscilují mezi intimní křehkostí umocňovanou zpěvem Doroty Barové, elektroakustickým neofolkem, v němž se prolíná akustická kytara s vrstvením vokálů a ostřejší bigbítovou polohou. Vytvářejí tak obrazy otevřených prostor, krajin, pustin, prastarých stromů, spojení živlů země, vzduchu a vody…
zdroj: www.vychodni–morava.cz

Výstava fotografií Jindřicha Štreita
Kdy: do 14. listopadu 2010
Kde: Zlín, Muzeum jihovýchodní Moravy
Výstava fotografií významného českého fotografa, profesora Jindřicha Štreita
z let 70. a 80. nese název (AB)NORMALIZACE. Je dokumentem doby, kterou historikové nazvali „husákovská normalizace“, která zasáhla do dějin českého národa svou dusivou a šedou atmosférou. www.vychodni–morava.cz