Od zítřka až do neděle se chtějí věnovat přípravě titulů, kterými otevřou následující divadelní sezonu. Kromě Červené karkulky v režii Akrama Staňka a Kabaretu, vznikajícího v režii uměleckého šéfa Doda Gombára, bude část hereckého soustředění vyhrazená oprášení celosouborové inscenace Fausta Johanna Wolfganga Goetheho. Součástí budou také pohybová a taneční cvičení.

„Za běžného pracovního provozu jsou týmy rozdělené na dvě části a herci z jednoho souboru se po celý rok při společné práci téměř nepotkají. Soustředění by mělo tento handicap zmenšit,“ vysvětlil dramaturg Městského divadla Zlín Vladimír Fekar. Dodal, že soubor by měl také pocítit potřebu soudržnosti. „Každopádně soustředění přinese jiný rytmus divadelní práce. A to je důležité i pro to, aby Městské divadlo stále působilo svěže a otevřeně,“ doplnil Fekar.

S nápadem společného soustředění herců přišel současný umělecký šéf Dodo Gombár. „Byl bych velmi rád, kdybychom v tomto roce započali tradici setkávání se na začátku sezony mimo kamennou budovu divadla. Příroda motivuje k větší otevřenosti, blízkosti a čistotě,“ řekl Gombár.