„Byl to bezpochyby nejlepší ročník. Mám pocit, že rok od roku je festival po organizační stránce klidnější. Všechny kapely vystoupily na čas podle rozpisu. I když letos nepřálo počasí, čtvrtek a sobota kompletně propršely, skupiny byly nadšené. Publikum před pódiem měli, fanoušci spolupracovali. Jsme maximálně spokojeni," zhodnotil v neděli odpoledne Jiří Daron, ředitel pořádající agentury Pragokoncert.

Asi jediný problém, který řešili, bylo zrušené nedělní závěrečné vystoupení americké heavy metalové skupiny Megadeth. Baskytarista Dave Ellefson si totiž v Maďarsku zlomil nohu, čímž tak metalová legenda zrušila všechna svá ostatní vystoupení. Pro příští rok však slíbila účast.

„Nebyl to ale zásadní problém. Za den bychom ovšem nesehnali zahraniční kapelu, tak jsme se obrátili na slovenskou Tublatanku. Okamžitě pozvání přijali a v neděli odpoledne vystoupili. Fanoušky si získali, prostor byl zaplněný, atmosféra byla super," podotkl Jiří Daron.

Hlavními lákadly jednoho z největších tuzemských hudebních festivalů byly letos německá metalová opera Avantasia, americká thrash metalová formace Slayer, švédští Amon Amarth, finská Apocalyptica či metalová královna Tarja.

„Líbí se mi, že tady jsou všichni fandové jako jedna velká rodina. Na Masters si vždycky vezmu rád dovolenou. Raději pojedu sem než k moři," zhodnotil osmadvacetiletý metalista Robert Šlapa z Královéhradecka.

Během Masters of Rock na pořádek dohlížely desítky policistů.

„Podle odhadů bylo v areálu postaveno asi čtyři tisíce stanů. Jako každoročně, i letos byli účastníci rockového dění ukáznění a až na malé incidenty, ke kterým dochází většinou pod vlivem alkoholu, se policisté ve Vizovicích prozatím nemuseli zabývat vážnějšími případy," shrnula v neděli policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Během sobotního dne a noci na neděli policisté řešili pouze dvě krádeže. První se týkala batohu s penězi, platební kartou a klíči od auta.

„Šestatřicetiletá žena si při sledování koncertu položila batoh s osobními věcmi na zem, ale po jeho skončení už batoh na svém místě nebyl. Neznámý zloděj způsobil ženě téměř třináctitisícovou škodu. Policisté případ prověřují jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platební karty," přiblížila.

Druhou událostí byla krádež věcí, tentokrát ze zaparkovaného auta.

„Neznámý zloděj vypáčil zámek na zadních dveřích a z kufru auta odcizil batoh, oblečení a kosmetiku. Způsobil tak čtyřtisícovou škodu dvaadvacetileté ženě z Přerovska," nastínila.

Policisté v sobotu řešili devět přestupků v dopravě, jeden řidič byl krátce po půlnoci pod vlivem alkoholu a v několika desítkách případů se museli zabývat špatným parkováním a nerespektováním dopravního značení.

„Také z pohledu zdravotníků byl letošní ročník klidnější. Ošetřovali oproti loňsku méně lidí," doplnil Jiří Daron z pořádající agentury Pragokoncert.

„Za čtyři dny jsme ošetřili devítku lidí, z toho většinou se jednalo o opilost, pak úrazy hlavy vlivem napadení," potvrdil mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.