„Vloni nám nepřálo počasí, letos je naopak krásné, slunečné," pochvaloval si jeden z hlavních organizátorů akce Pavel Handl.

I když oproti loňskému prvnímu ročníku nebylo v sobotu tolik návštěvníků, jak se čekalo, přesto Pavel Handl neztrácel optimismus.

„Zatím je málo hodin, další taháky jsou na řadě večer. Proto fanoušci festivalu ještě přijdou," myslel si.

A opravdu, s přibývajícími večerními hodinami se slušovický festival začal plnit lidmi, kteří na muziku, co má grády, nedají dopustit. Hlavní hvězdou festivalu ovšem bylo nedělní vystoupení americké skupiny Skillet.

Jsme rádi, že se nám tuto kapelu podařilo pro tuto akci získat. Je pikantní, že na Bílou Hlínu do Slušovic dorazili rovnou z rockového festivalu ve Švédsku. Od nás si to pak namíří přímo do Moskvy," uvedl skupinu Skillet organizátor Pavel Handl.

Kromě nich se však na dvou pódiích a ve dvou dnech vystřídaly desítky zpěváků a skupin. Byli mezi nimi i Kosovci, slovenská skupina DR.ZETOR nebo známý Kreyson s Láďou Křížkem či zlínská kapela Jackye.

Gothicko-metalovou lahůdku předvedla kolínská kapela Ancient Desire. Zkrátka, Bílá Hlína získává nejen kvalitní účinkující, ale i své věrné fanoušky a návštěvníky.

„Dneska bylo strašné vedro, ale nevadí, je to tady super," smály se Katka Řiháková a Liana Štěrbová ze Zlína. Prozradily, že na Bílou Hlínu přijely poprvé.

Obě se těšily na slovenského zpěváka Miru Šmajdu a americkou kapelu Skillet.

„Je to tady fajn, doufám, že dorazí víc lidí," doplnil další fanoušek rockové muziky Daniel Kopčil.

Svěřil se, že se mu atmosféra festivalu líbí a že mu chutná i nabízené občerstvení. Společně s kamarády z Otrokovic, Kvasic a ze Žlutavy je na Bílou Hlínu nalákala vystoupení skupiny Tři sestry a skupin Traktor a Horkýže Slíže.

Z Hrobic se na Traktor a Tři sestry přijely podívat i Ivona Julinová a Pavlína Synková. Svěřily se, že jsou na Bílé Hlíně podruhé. Jak prozradily, obě mají rády rockovou muziku a festivaly.

„Je na nich pohoda, nikdo nic neřeší, člověk cítí určitou svobodu. Stojí to za to si je užít," usmály se.