TOMÁŠ KOPRDA, Povážská Bystrica (Slovensko), 22 let. „Jak mě to napadlo obléknout se za Ježíše? Mám bílou sutanu, takže v ní není takové horko jak v černé. Pod ní mám ještě kalhoty s kapsami, kam si můžu dát peněženku a telefon. Není to rozhodně tak, že bych neměl rád černou barvu, ale přijít oblečený v bílé sutaně mi přišlo jako zajímavá recese."

Masters of rock 2013. Tomáš Koprda zvaný Dlabin z Povážské Bytrice

HANA NĚMCOVÁ, Velké Moravce (Slovensko), 17 let. „Bratr tu byl předešlý rok a říkal, že je to tu fajn. Proto jsem letos přijela s ním. Většinu oblečení si kupuji přes internet, k mým oblíbeným obchodům patří například Chilli Style. Poslouchám více punkovou hudbu, ale metal mám taky ráda."

Masters of rock 2013. Jana Nipšová Zlaté MoravceMasters of rock 2013.

ZVÍŘÁTKA. „Jsme z Polska, do Čech na MOR jezdíme rádi, protože tu máte dobré pivo a krásné holky."

Masters of rock 2013. Zvířátka z Polska

KATEŘINA ŠTAFLOVÁ, Příbor, 20 let. „Oblečení si od desíti let šiji sama. K metalové módě mě přivedli rodiče, kteří tuto hudbu poslouchají. Z vlastního oblečení mám větší radost než z kupovaného. Ušít si ho trvá jen pár hodin a nikdo pak na festivale nemá stejné věci jako já. Přes léto se šitím oblečení i živím. Nejčastěji šiji korzety, topy a sukně. Nemám sice tolik kousků oblečení, ale oblékám se tak ráda i ve volném čase. Do práce takto oblečená bohužel chodit nesmím."

Masters of rock 2013. Kateřina Štafová z Příbor

SAMARA TOMANOVÁ, Praha, 16 let. „Většinou nakupuji v Nosferatu, což je obchod s módou pro metalisty a rockery. Koupila jsem si tam tyhle boty (nahoře vlevo). Stály asi čtyři tisíce. Za šaty, které mám také odtud, jsem zaplatila kolem tisícovky. Tento styl oblékání se mi líbí. Chodím tak oblékaná i do školy a zkrátka všude."

Masters of rock 2013. Na snímku Sandra Tomanová a Lukáš Fromberger z Prahy

DANA BRZÁKOVÁ, Nový Bydžov, 41 let (vpravo). „Oblečení si nechávám šít nebo ho nakupuji v Metal shopu. Domnívám se, že na pěkném oblečení by se nemělo šetřit. Korzet, který mám na sobě, jsem koupila v erotic shopu. Jeden den jsem ho objednala a druhý den jsem ho měla doma. Modré copánky mám napletené na svých vlasech. Jsou z kalekalonu, které odrůstá s vlasy. Pěkné vydrží asi tři měsíce. Napletení trvá asi šest hodin. První čtyři dny jsem trpěla, protože copánky musí být utáhlé, aby se nerozplétaly."

Masters of rock 2013.