TRADIČNÍ PRESTIŽNÍ 
AKCE

Oblíbenou akci FEDO každoročně navštíví asi 15 tisíc diváků.

„Festivalový průvod městem sleduje obvykle kolem 4 až 5 tisíc lidí. Letos se navíc v krajském městě koná hned na dvou místech. Kromě náměstí Míru bude probíhat také v parku za Zlínským klubem 204. Tam vystoupí soubory ze čtyř základních uměleckých škol Zlínska," upozorňuje Václav Talaš, jeden z pořadatelů.

ŠAMANSKÁ ATMOSFÉRA A JEDINEČNÁ 
PŘÍLEŽITOST

Taháků skýtá festival několik. Diváci mohou vidět kromě regionálních souborů a orchestrů také zahraniční soubory z Chorvatska, Lotyška, Maďarska, Bulharska a Polska.

„Z Bulharska přijede vysokoškolský studentský soubor. Vystoupí i prestižní Vojenský umělecký soubor Ondráš Brno, bude také koncert hudby Hradní stráže Praha a Policie ČR. Je to opravdu jedinečná příležitost vidět zahraniční soubory," láká na festival Václav Talaš.

MOŽNOST NAVÁZAT 
NOVÉ ZNÁMOSTI

Festival s příjemnou atmosférou je setkáním tanečníků a hudebníků, kteří tak mají možnost předávat si zkušenosti. Stejnou příležitost koneckonců mají i diváci. Chybět nebude ani občerstvení. „Na náměstí budou připravené klobásky, párky, točit se bude i pivo," upřesňuje Václav Talaš.

SEZNÁMÍTE SE S HUDBOU JULIA FUČÍKA

Mnohé Fučíkovy pochody jsou sice slavné, ale mnozí lidé netuší, že jejich autorem je právě hudební skladatel a dirigent Julius Fučík. Jeho skladby přitom můžeme slyšet i v zahraničních filmech a rádi je hrají muzikanti po celém světě. Stojí za to vyšlápnout si na procházku v rytmu Florentinského pochodu nebo za tónů skladby Vjezd gladiátorů.

RADOST ZE ŽIVOTA

Z muzikantů na festivalu čiší nadšení a radost. A to i při písních, které mají smutné texty. A radost ze života je nakažlivá. Zkuste na chvíli nechat se unášet na vlnách skladeb z dob našich prarodičů. Dechová hudba zdaleka není jen pro seniory.