Moravanka zahrála ve štípském chrámu Narození Panny Marie nejen své známé „hodové" hity, ale předvedla přítomným v tomto novoročním čase i pásmo vánočních koled. Ty se nesly pod krásně zdobenou klenbou kostela, kde nabíraly na síle a mnohým návštěvníkům vehnaly slzy dojetí do očí. Po závěrečném přídavku Morava krásná zem, sklidila kapela potlesk ve stoje.

„Zpívalo a hrálo se nám tady, krásně, to jste museli slyšet. V kostele tuto muziku velice rádi hrajeme, protože to je kostelová muzika. Koledy, vážná hudba, barokní muzika, to se sem zkrátka hodí a je to nádhera," komentoval vystoupení Moravanky její kapelník Jan Slabák po vystoupení. A jak se dnes členové Moravanky mají?

„Máme se dobře ještě budeme," usmál se Jan Slabák. Jak dodal, velice rádi by vystupovali s dalšími koncerty ve Zlíně, zatím je však nikdo z organizátorů neoslovil. „Ve Zlíně jsme už nehráli dlouho," posteskl si. Od vzniku souboru hraje v Moravance již třetí generace muzikantů. „Jsme zkrátka stále mladí, akorát mně ty křížky nějak přibývají," dodal Jan Slabák s úsměvem.

„Bylo to bezvadné, Moravanka je zkrátka moje kapela, poslouchám ji a líbí se mi," prozradila Jarka ze Štípy. Až z Dolního Němčí za Moravankou přijely i tři kamarádky. „Bylo to krásné, moc se nám to líbilo, byla to taková krásná tečka za letošními vánočními svátky," shodly se Marie Bobčíková, Dagmar Tilchrtová a Marie Válková