V Domě kultury ve Vsetíně zahrají v sobotu na galaprogramu cimbálky z celé Moravy

U příležitosti 80. narozenin Jarmily Šulákové a 70. výročí narození Josefa Laži se tam uskuteční koncert s názvem My sme Valaši.

Na oslavu přijali pozvání nejen zpěváci a muzikanti z Valašska. „V programu zazpívají i slováčtí vynikající sólisté. Zřejmě poprvé se na Vsetíně představí vynikající interpret horňáckých písní Luboš Holý i primáš a zpěvák Martin Hrbáč z Veselí na Moravě,“ přiblížil autor pořadu Jaromír Matušů.

Jubilanty doprovodí význačné cimbálové muziky snad z celé Moravy. „Mimo domácí Vsacan a Jasénku posluchači uslyší cimbálovku Soláň, muziku Vonica z Krumvíře, kterou primášuje Jan Zaviačič, i cimbálovou muziku, kterou si na Vsetín přivede dlouholetý primáš vsetínského Vsacanu Antonín Bařinka,“ pokračuje Jaromír Matušů s tím, že je připraven i jeden bonbónek. „Tím bude vystoupení Jana Rokyty se svým synem, kteří Jarmilu Šulákovou a Josefa Lažu společně doprovodí na dva cimbály,“ prozradil autor programu.

Program zahájí fotografická a hudební vzpomínka na umělecké začátky obou jubilantů a celým programem bude posluchače provázet Jan Rokyta.

Koncert začíná v sobotu 24. října od 19 hodin.