Nejen tento zážitek se stal pro paní Kateřinu inspirací pro vymyšlení pohádky. Stejně jako desítku dalších by nyní ráda vydala v knižní podobě.

„I při pobytu v nemocnici se svým synem jsem zjistila, jak je těžké děti zaujmout, aby zůstaly ležet, když zkrátka ležet musí. Moje kniha by k tomu mohla přispět. Tedy získat jejich pozornost novými pohádkami, které zatím neznají," plánuje.

Inspiraci pro svůj autorský počin čerpá se svého dětství, které spolu se sestrou trávila ve vesnici Daskabát na Olomoucku. „Spolu jsme chodily na výlety, nebo třeba bruslit. I na tyto náměty pohádky vznikly," přiblížila autorka, která svou plánovanou knihu nazvala Sestry z Das Kabátku.

Sama ráda kreslí, proto pro publikaci už vytvořila kresby. S dětmi si tak rodiče mohou vyprávět, co na nich je zobrazeno, a rozvíjet tak jejich fantazii a slovní zásobu.

Při pobytu v nemocnici dělala paní Kateřině společnost plastová postavička, kterou dostala od maminky. Pojmenovala ji Doktůrek Katík. Má proto vizi, že by vydání knihy mohla doprovázet i nová hračka, která by nesla jméno právě jejího nemocničního oblíbence.

Vydání pohádek není vůbec levnou záležitostí. Tisíc kusů byť útlé publikace přijde na přibližně 35 tisíc korun. Proto by ráda pro svůj nápad získala sponzora. Stejně i pro výrobu Doktůrka Katíka.

Od českého producenta stojí tisíc kusů asi třiceticentimetrové postavičky přibližně 200 tisíc korun.

Peníze, které by se podařilo získat nad rámec výrobních nákladů knihy a postavičky, si nehodlá nechat pro sebe. „Ráda bych je využila pro vydání příběhů pro děti, které už v útlém věku píše jedna holčička ze Zlína," uzavřela. (dav)