„Dopoledne pro děti připravila římskokatolická farnost. Vyrobené svíčky se budou prodávat a výtěžek bude věnován křesťanským misiím. Děti se tak nejen výborně zabavily, ale také přispěly na dobrou věc," uvedl starosta obce Březnice Josef Hutečka.

„Misijní klubko tvoří děti předškolního a školního věku, setkávají se jednou měsíčně," připomněla za březnickou římskokatolickou farnost Lenka Plevová.

Odpolední loutkové divadlo děti v Březnici podle starosty dobře znají. „Vždyť k nám zajíždějí každého půl roku," upřesnil s tím, že je vždy zve místní divadelní spolek A.I.D.S. Březnice ve spolupráci s obcí.

„Musím říct, že v sobotu na představení loutkového divadla byl rekordní počet diváků, zejména dětí, na pejska a kočičku se přišlo podívat přes 80 lidí. Všem se představení líbilo," pochválil starosta Hutěčka.

Ten si nenechal ujít jak dopolední výrobu svíček, tak odpolední loutkovou pohádku. Seděl na zemi společně s ostatními dětmi a na klíně měl syna.

„Jsou úžasní v tom, že děti vtáhnou do děje. Také po představení mohou děti jít do zákulisí, vyfotit se s loutkami, osahat si je," ocenil Josef Hutěčka.

„Mně se nejvíc líbilo, že ten pejsek s kočičkou, jak našli tu panenku, si ji vzali domů a starají se o ni," nechala se slyšet po představení jedna z nadšených holčiček.

„Bylo to moc hezké, syn se na představení moc těšil," uvedl tatínek malého Davídka, Dan Korec z Březnice.