VZPOMÍNKA NA JARMILU

Vystoupení bude věnováno skvělé zpěvačce a jejich kamarádce Jarmile Šulákové – nese název „Vzpomínka na Jarmilu“.

Právě Jarmila Šuláková svým laskavým vystoupením, projevem i svým úsměvem dokázala při svém prvním vystoupení s kapelou Fleret na festivalu v roce 2009 dojmout dvacet tisíc rockerů a získat si jejich srdce. Na hlavní stage se zítra postaví Zuzana Šuláková, dcera zesnulé hvězdy.

ZBÝVÁ UPROSIT POČASÍ

Ještě v úterý bylo v celém areálu, kde bude MoR probíhat, plno práce.

„Areál jsme začali chystat v sobotu, končíme až těsně před otevřením festivalu,“ hlásil za organizátory vedoucí produkční David Mlčoch.

Na vystavění hlavní stage pracovalo tři dny asi padesát lidí. Organizátorům zbývá kromě dalších mnoha povinností ještě uprosit počasí. „Bude kolem 20 stupňů, je to ideální pro pivo,“ usmíval se David Mlčoch. „Ale myslím, že to úplně bez deště nebude,“ dodal.

VIZOVIČTÍ OBYVATELÉ MAJÍ FESTIVAL RÁDI

Ve Vizovicích se první fanoušci objevili už v neděli, bylo vidět, že jsou tam jako doma. Místní je nevnímají jako přítěž, právě naopak.

„S Masters of Rock mají problémy jen lidé, kteří nemají rádi lidi,“ myslí si například paní Jana, která ve Vizovicích prodává ve zdravé výživě. „Já už čtrnáct dní nosím černé tričko,“ pochlubil se zase Josef Ševců.

Vůně doslova vymazlených burgrů do Napajedel přilákala stovky lidí
Vůně doslova vymazlených burgrů do Napajedel přilákala stovky lidí


Festival vítají i obchodníci.

„Objednávám oblečení pro fanoušky podle počasí. Letos tady máme raději trička i mikiny,“ nenechá se zaskočit majitelka obchodu s textilem Hanka Trin.

Na MoR se připravují i ve vedlejší prodejně potravin. „Přiobjednáváme zboží, je to větší nápor, ale musíme vše zvládnout,“ prozradila zástupkyně vedoucí.

HLAVNĚ CHYTIT DOBRÝ FLEK

První stany kolem areálu R. Jelínka rostly doslova jako houby po dešti.

„Jsme tady po třinácté, lístky kupujeme tři čtvrtě roku dopředu. Ani nevíme, kdo bude vystupovat, ale věříme, že to budou kvalitní kapely jako každý rok,“ uvedli fanoušci ze Šumperska s přezdívkami Kuře, Skoky, Zhoř a Bop při stavění svých stanů.

Přijeli prý včas, aby „chytli fleka“ blízko areálu.

Jiří Daron
Masters nabídne unikátní show. Lístky ale už neseženete