Protáhnout si svaly bude v Brumově-Bylnici ještě jednodušší. Město plánuje další hřiště.

Podklady jsou již připraveny.

„Věříme, že se začne v nejbližších dnech stavět a hotovo by mohlo být do konce letošního června," upřesnil místostarosta Václav Bližňák.

Víceúčelové hřiště bude financováno z městského rozpočtu. Město ale také využije dotace kraje, který přispěl přibližně dvěma miliony korun. Celková hodnota stavby je zhruba 4 miliony korun.

DÍKY OSVĚTLENÍ SI ZASPORTUJÍ I VEČER

„Nové hřiště bude vhodné zejména pro tenis, pro který vzniknou dva kurty," popsal Václav Bližňák.

Spokojení ale budou také další sportovci.

„Bude zde také plocha na volejbal, nohejbal, malou kopanou, florbal a streetball," vyjmenoval místostarosta.

Součástí rekonstrukce bude také oplocení a osvětlení pro využití ve večerních hodinách. Hřiště bude přístupné pro veřejnost zdarma. V současné době je poblíž také zastřešené posezení pro pořádání různých zábav a setkání.

HŘIŠTĚ ROZKVĚT AKTIVITÁM POMOHLO

Aktuálně jsou sportovci nadšení z nedávno modernizovaného víceúčelového hřiště Rozkvět, které se nachází v brumovské části města na sídlišti Rozkvět.

„Toto víceúčelové hřiště bylo vybudováno v loňském roce za přibližně 4,2 milionu korun, včetně oplocení a osvětlení pro večerní provoz," připomněl Václav Bližňák s tím, že na tomto hřišti je možné hrát tenis, volejbal, nohejbal, malou kopanou, florbal a streetball.

Sportoviště je přístupné široké veřejnosti zdarma.

„Jsme rádi, že město hřiště vybudovalo, v této lokalitě pořádné hřiště velmi scházelo," shodují se místní.

„Je tu velké sportovní vyžití, kdo chce, ten si zábavu najde," domnívá se místní Dana Kozubíková. Město plánuje také renovaci víceúčelového hřiště s atletickou dráhou pro základní školu.

MARCELA KANIOVÁ