Pan velvyslanec přijede do Zlína v poledne 14. 4. a kolem 13. hodiny přednese svůj projev na festivalu Culturea. Ten se bude konat v 14|15 Baťově institutu a již od rána nabídne workshopy a přednášky zaměřené na kulturu Vietnamu. Jeho Excelence se na festivalu zdrží i po zbytek odpoledne a zúčastní se plánovaného programu.

"Obzvláště po nedávném otevření Baťa centra ve vietnamské metropoli - Ho Chi Minhově městě - byla naše snaha o zájem ze strany velvyslanectví intenzivní. Těší mě, že se neminula účinkem a že se právě díky festivalu Culturea může Zlín pochlubit návštěvou Jeho Excelence pana velvyslance Vietnamu, " uvedl manažer festivalu Lukáš Koutný.

Návštěvníci, kteří na festival ve čtvrtek zavítají, si užijí pestrý program věnovaný vietnamské kultuře. Dozví se, jak se připravuje vietnamská káva, ochutnají tradiční jídla a naučí se základní fráze ve vietnamštině. Na programu bude také taneční vystoupení či promítání filmu Banánové děti, který pojednává o mladé generaci Vietnamců žijících v Česku.

Druhý den festivalu se ponese v duchu Španělska. Pro návštěvníky je připraveno vystoupení flamencových tanečnic, live cooking, ochutnávka španělských vín, divadelní přestavení i hudební vystoupení. Celý festival zakončí tematická afterparty ve zlínském Fénix clubu.

Festival již počtvrté pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. V minulých letech měli návštěvníci možnost poznávat díky festivalu například Indii a Velkou Británii, Japonsko s Itálií či Brazílii a Francii. Realizaci projektů studentům umožňuje předmět Komunikační agentura, který propojuje teoretické znalosti s praxí.