Podle Svozilové je Masters of Rock jediným velkým festivalem v České republice, který se může pochlubit tím, že má dopředu vyprodáno. Letos na něm zahraje rekordních 79 kapel z 16 států. Hlavními lákadly 14. ročníku jednoho z největších tuzemských hudebních festivalů jsou německá metalová opera Avantasia, americké thrash metalové formace Slayer a Megadeth a švédští Amon Amarth.

Masters of Rock se koná od 14. do 17. července. Svátek metalové a rockové hudby otevře ve čtvrtek 14. července v pravé poledne domácí formace Rust. Vrcholem prvního dne festivalu by mělo být vystoupení thrashmetalové legendy Testament a finské Apocalypticy.

Nabitý páteční program nabídne koncerty Slayer, Avantasie a folkmetalových Korpiklaani z Finska, kteří budou ve Vizovicích natáčet své živé DVD. V sobotu fanoušky folkmetalu potěší švýcarští Eluveitie, deathmetalisty Amon Amarth a na závěr dne představí svůj nový singl německá powermetalová skupina Freedom Call.

Nedělní program zahrnuje například australské Airbourne, kteří bývají srovnáváni s AC/DC, finskou zpěvačku Tarju a na úplný závěr kapelu Megadeth. Třináct zahraničních kapel navíc zahraje na festivalu poprvé, a to včetně thrashmetalových hvězd Slayer, Megadeth a Testament.

Festivalový areál bude otevřen ve čtvrtek od 11:00, vstup do festivalového campu bude možný ve středu 13. července od 10:00. Bližší informace jsou na internetových stránkách www.mastersofrock.cz.