„Pan Kolpert je úspěšné představení, které Městské divadlo před necelým rokem převzalo z Malé scény," uvedla mluvčí zlínského divadla Veronika Jurčová.

O čem hra pojednává? Odborník na chaos Ralf (Pavel Vacek) a jeho přítelkyně Sára (Kateřina Liďáková) se v úvodním dialogu dohadují nad zápletkou filmu a zapomínají na pozvané hosty, kteří mají každou chvíli dorazit na večeři. Sářina kolegyně Edita (Irena Karlíková j. h.) a její manžel, prchlivý architekt Bastian (Richard Velísek j. h.) se hned ve dveřích bez okolků dozvídají, že není navařeno a že si společně mohou objednat pizzu. Než jídlo dorazí, přijde řeč mimo jiné i na nesnesitelně nudného pana Kolperta, dalšího Sářina kolegu. Večírek začíná nabírat na dynamice, přičemž konce hry se dožijí jen někteří…

Hru Davida Gieselmanna Pan Kolpert režíroval Robert Bellan.

A pozor, Deník pro vás u příležitosti této hry připravil dárek.

Stačí, když si zakoupíte alespoň jednu vstupenku na dnešní představení Pan Kolpert a zároveň předložíte dnešní nebo včerejší vydání Deníku, druhou obdržíte jako bonus.

„Ve Studiu Z hrajeme i další jeho komedii Benefice aneb Zachraň si svého Afričana. Premiéru měla v polovině září a nejbližší repríza se koná tuto sobotu v 19 hodin," připomenula Jurčová. (poh)