Cvičilo se, sportovalo, tancovalo, nechyběly koncerty či třeba divadlo.

„My všichni máme 9 tisíc důvodů, proč podpořit dobrou věc. Právě 9 tisíc lidí ve zlínské nemocnici totiž ročně bojuje s onkologickým onemocněním,“ vysvětlil za organizátory Život je dar Adam Bastl.

Podpořit akci mohli lidé zakoupením vstupenky za 99 korun, pokud chtěli přispět více, tak za 199 korun. Stačilo zakoupit jednu, která platila po celý den i na ostatní vybrané či zamluvené akce.

Podle Adama Bastla se vloni zapojilo přes 1900 lidí, letos účast odhaduje stejnou, ne-li ještě vyšší. Vybraná částka, která putovala na podporu onkologického oddělení Krajské nemocnice T. Bati, činila 333 tisíc korun.

Čtěte také: Ve třetí třídě uměl periodickou tabulku. I tak se dá učit doma

„Odhadujeme, že letos bude suma ještě vyšší,“ dodal.

Největší zájem byl tradičně o možnosti si různě zacvičit ve fitness centrech, plno bylo také na ranním divadelním představení pro děti O kocouru Mikešovi. To nadchlo například dcerky Miroslava Nikolova ze Zlína.

„Moc se mi tam líbilo,“ zhodnotila desetiletá Natálka Nikolova.

Vyzkoušela si pak také tancování, neodolala ani horolezecké stěně v Lezeckém centru Vertikon – Singing Rock, které se zapojilo poprvé.

„Už jsem to jednou dříve zkoušela, přímo až nahoru jsem ale nevylezla. Trošku jsem se bála,“ řekla Deníku Natálka, která si horolezecké stěny užívala zhruba půl hodiny.

„Holkám se tady líbí, je to dobrá věc. Horolezecká stěna je dobrá na pohyb, je to pro děti něco nového,“ dodal tatínek Miroslav Nikolov.

Zájmu veřejnosti se těšila také zapojená fitness centra, například Vita Sana Club nabízel různé taneční styly, pole dance a celou řadu dalších lekcí.

„Rádi podporujeme tyto akce. Onkologie je nám blízká, jsme rádi, že můžeme pomoci přímo oddělení ve Zlíně,“ konstatoval za Vita Sana Club Jan Pravda.

V rámci charitativní akce Život je dar se také konala dražba předmětů od slavných osobností na dražebním portále Aukro.cz, která končí v pondělí.