„Velice mě to těší. Byla bych ráda, kdyby se diváci přišli podívat a sami posoudili, jestli si ji zasloužím. A aby se mnou tu radost sdíleli,“ řekla herečka s úsměvem. „Role Violet je nesmírně bohatá a mnohovrstevnatá. Je v ní láska, nenávist, obětování, smíření a mnoho dalšího. Jsem vděčná, že jsem tuto příležitost dostala,“ dodala. Jana TomečkováZdroj: MD Zlín

Co na její úspěch říká umělecké šéfka divadla Hana Mikolášková? „Jana Tomečková je naše nevyčerpatelná energetická bomba se smyslem pro humor a s velkou dávkou ženské elegance, takže jsem moc ráda, že se jí podařilo ve Violet nabídnout roli, ve které ukázala všechno, co se do jejího velkého srdce vejde. Nejen pro její talent, ale především za její celoživotní profesionalitu a pokoru v práci si tu nominaci stoprocentně zaslouží. A zároveň děkuji a blahopřeji všem našim skvělým ženám, které v té inscenaci hrají, protože díky jejich krásným vztahům v zákulisí a na šatnách je celá ta černohumorná hra o silných rodinných vazbách mezi všemi dcerami a sestrami uvěřitelná a dojemná,“ řekla Mikolášková.

Drama Tracyho Lettse patří k nejoceňovanějším divadelním textům současnosti. Svědčí o tom i Pulitzerova cena, kterou získalo v roce 2008 jeho filmové zpracování s Meryl Streep a Julií Roberts v hlavních rolích, obrovský úspěch na Broadwayi i na tuzemských jevištích.

Ve Zlíně měl Srpen v zemi indiánů premiéru v září 2016. Režie se ujal Petr Štindl. Úlohy tří dcer Jany Tomečkové ztvárnily Eva Daňková, Tamara Kotrbová a Marta Bačíková. Nejbližší reprízy jsou 1. a 17. března, s besedou s diváky po představení. Inscenace není vhodná pro děti do 15 let.
V užší nominaci na Cenu Thálie 2016 je také Hana Tomáš Briešťanská, která ve Zlíně působila čtyři sezony a diváci ji stále na zlínských divadelních prknech mohou vidět v roli Dory Idesové v úspěšné inscenaci Žítkovské bohyně.

U odborné poroty zabodovalo i monodrama Shylock Divadla Na Jezerce. Milan Kňažko se za svou roli v něm ocitl v užší nominaci. Městské divadlo Zlín má Shylocka na programu 29. března v 17 hodin ve Velkém sále. Vstupenky už jsou v prodeji.