Zpěvák kapely MyWave Martin Truhlář z Fryštáku, který se účastní televizní soutěže Hlas ČeskoSlovenska, poskytl rozhovor pro Deník:

Martine, jak jste se porval s písní Say, say, say v duelu?

Song vybrala produkce. Naštěstí jsem ji měl v repertoáru, ale nikdy ji nezpíval. Part Michaela Jacksona, to bylo pro mě něco nového. Na korepeticích jsme s Josefem Vojtkem a Lindou Finkovou museli kvůli hlasovému rozsahu píseň transponovat.

Čekal jste, že postoupíte, nebo jste byl překvapen?

Z přenosu nebylo zřejmé, co vše v hodnocení jednotliví kouči řekli, jelikož to bylo hodně prostříhané. Já měl po vyslechnutí docela jasno, že postupuje Honza. O to větší bylo překvapení, že Josef Vojtek poslal dál mě.

Proč myslíte, že se tak rozhodl?

Myslím, že to bylo právě z toho důvodu, že jsem malinko změnil výraz a zpíval s rockovým soundem. Honza se držel základu až příliš. Nic jiného v tom nehledejte. S Pepíkem jsem mluvil všeho všudy čtyřikrát a to na vzájemné sympatie nestačí.

Jak hodnotíte svého protivníka v duelu a jak se vám s ním spolupracovalo?

Honza je z muzikantské rodiny s velkou tradicí. Pro mě to byl soupeř s velkým S, ale hlavně to je hodný chlap. Pohodový, nekonfliktní a myslím, že ideální povaha pro práci v hudební branži. Nebyl čas docvičit a nechat usadit věci. Píseň zněla odfláknutě. Ostatně, posluchač sám vyhodnotí, o jaké pasáže šlo.

Věc, která mě nejvíc zajímá, je spolupráce s Pepou Vojtkem. Měli jste dostatečný prostor k tomu, aby vás „vykoučoval“?

Musím říct, že „spolupráce“ se stala nejslabší částí soutěže a zároveň největším zklamáním. Nejde o Pepu jako o osobu, ten byl a je v pohodě. Jde o roli kouče produkcí vytvořenou, tím čím byla ve skutečnosti a tím, co o ní bylo v médiích prezentováno.

Můžete to trochu rozvést?

Zpětná vazba byla nulová. Nebyl vůbec vyhrazen čas si o písni říct věci trochu podrobněji. Korepetice písně byla zmatečná.

Co jste tedy očekával?

Jsem tak kritický proto, že jsem chtěl slyšet zpětnou vazbu od profíků. Například: Hele, děláš to či ono úplně špatně. Nebo: Tady to bylo pěkné, drž se toho. Jsem naprosto bez ponaučení od kouče a jeho poradkyně.

Co říkáte na hodnocení vašeho výstupu jinými porotci?

Dara se o mně vyjádřila celkem pozitivně. Rytmus by poslal dál Honzu a Michal se vyjádřil podobně. Spíše pozitivně to vyznělo pro Honzu, alespoň to byl můj dojem při vyhlašování. Naštěstí Josef mi uvěřil napodruhé. Mohu prozradit, že to bylo naposled.

Co vás nyní čeká dál?

Divák uvidí v neděli poslední předtočený díl soubojů. Pak je třeba z každého týmu vyřadit ještě po jednom soutěžícím a zkorigovat počet finalistů na konečné číslo 24. Přibudou tedy čtyři rozstřely mezi „nejslabšími“ zpěváky, které každý kouč svého týmu určí.

Můžete prozradit, o koho půjde?

Tohoto černého Petra jsem dostal já. V neděli si zazpívám rozstřel s Jackym. Každý předvedeme naši castingovou píseň kola při výběru naslepo. Já měl pop a Jacky rock, tak hádejte, kdo u Pepíka asi vyhrál? (Úsměv.)

Chcete se s kapelou dostat do showbyznysu?

Lhal bych, kdybych řekl, že jsme nechtěli prorazit. S kapelou MyWave jsme vydali desku a udělali vše, co bylo v našich silách, abychom se dostali na lepší pódia. Leč nedošlo k tomu.

Po téhle soutěži si říkám, že už toho bylo dost. Odezva nebyla nijak zvláštní, což připisuji jako minus jen a jen sobě. Do showbyznysu se prostě nehodím a beru to jako jasné vyústění mého budoucího snažení v hudbě.