VYBRAT REGION
Zavřít mapu

BLOG: Ach, ty knedlíky

Zlín /BLOG/ - Vařím rád a s chutí. Skvěle si u toho odpočinu, baví mě to, výsledkem je navíc něco dobrého. Až na výjimky. Mým dlouholetým kuchařským traumatem jsou totiž knedlíky.

17.5.2011 3
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Deník/Jiří Humplík

Petr Michálek je ředitelem Městského divadla Zlín

Nemám rád ty kupované, myslím ty z polystyrenu či jiné průmyslové pěny, které se vám rozpatlají a přilepí už při napařování, natož v omáčce.

Naopak čas od času zatoužím po knedlíku špenátovém či špekovém, zkrátka a dobře po knedlíku, který už v podstatě není jen druhořadou přílohou, nýbrž gurmánským zážitkem sám o sobě.

Sledoval jsem proto v minulosti mnoho televizních pořadů na toto téma, brouzdal po internetu na provoněných serverech, vyptával se babiček a maminek. A vždy se dopracoval k tomu zaručeně nejlepšímu receptu, který prostě nelze zkazit.

Jeden byl sáčkový, druhý v mikrovlnce, třetí snad i v utěrce. Výsledek byl ale vždy stejný. Slyšíte a cítíte, co všechno se skrývá ve slově „rozblemcaný“? Tak přesně takové byly moje knedlíky.

Nedávno jsem ale navštívil Evu Daňkovou, mimo jiné herečku Městského divadla. A ta mi dala další, hrníčkový recept. Musel jsem uznat, že zní skutečně jednoduše a že tentokrát už to skutečně nemohu pokazit.

Vše jsem proto smíchal podle doporučení. Jenže ono to bylo ve výsledku takové… řídké. Měl jsem před očima tak silnou vidinu tvarování knedlíku, že mi vůbec nedošlo, že to v tom hrnku asi ztuhne. A tak jsem přisypával a přisypával, a pak to do málo vymazaného hrnku „vpatlal“ a pak vařil asi hodinu, pak celý večer dlátem z hrnku knedle doloval… No, nebylo to špatné, ale…

Nicméně poprvé jsem cítil, že cesta je správná. A příště to zkusím znovu. Však ono to jednou vyjde. A já k dobré kačence na zázvoru přiložím kromě dušeného zelí ty nejlepší knedlíky na světě. Mimochodem: jestli máte nějaké doporučení, jak na to, nebo nějaký recept, který je „vyloženě zaručený“, pošlete mi ho. Můj mail najdete na webových stránkách divadla. Předem děkuji.

17.5.2011 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:
Sraz trucků ve Zlíně,  Výstava v Hradské ulici ve Zlíně.
19

Na Truck srazu se bude i grilovat

Vedoucí fyzioterapeutka Kroměřížské nemocnice Pavla Zemanová

ON-LINE: O bolestech zad i cvičení v práci

Primář Bartoník: Neurologie je v současnost velmi dynamicky se rozvíjející obor

ON-LINE ROZHOVOR BYL UKONČEN / Primář neurologického oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Jan Bartoník odpovídal na dotazy čtenářů Deníku

Na padělané recepty si vyzvedla léky, pátrá po ní policie

Po neznámé ženě, která si na základě padělaných receptů vyzvedla léky ve dvou lékárnách v Přerově, pátrá v těchto dnech policie. První případ se stal 20. června v 16.30 hodin v lékárně v Komenského ulici.

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Krajský úřad přijal celkem 24 kandidátek pro podzimní parlamentní volby

Celkem 24 kandidátních listin pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky bylo v zákonné lhůtě, tedy do úterních 16 hodin, podáno na Krajském úřadě Zlínského kraje. Celkem za Zlínský kraj kandiduje za politickou stranu, hnutí či koalici 482 osob. Kandidátky přijímalo oddělení organizační odboru Kancelář hejtmana.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení