„Řidička osobního vozidla chtěla odbočit doleva, řidič dodávky který jel za ní, do jejího vozidla narazil. V důsledku nárazu vymrštil toto vozidlo do protisměru, kde se srazilo s dalším autem," popsala mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Podle policie je viníkem nehody řidič dodávky, který nepřizpůsobil rychlost. Jak policejní mluvčí také uvedla, střepy z dodávky navíc vletěly dozadu na vozidlo, které jelo za dodávkou.

Vozidlo, které bylo nárazem vymrštěno do protisměru a které se čelně střetlo s protijedoucím, řídila třiatřicetiletá řidička. Ona i její stejně starý spolujezdec utrpěli vážná zranění.

„U ženy je podezření na poranění páteře a pánve. Spolujezdec utrpěl poranění hrudníku a měl otřes mozku," přiblížil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan. Doplnil, že jednapadesátiletý řidič protijedoucího vozidla utrpěl zranění dolních končetin.

„Všichni tři byli záchrannou službou převezeni do Baťovy krajské nemocnice ve Zlíně," upřesnil Petr Olšan.

Na místě kromě policie a zdravotních záchranářů zasahovali také krajští hasiči. „Zajistili jsme místo nehody, odpojili baterie a odstranili vraky," popsal mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.