„Přijíždí další hasiči a přijíždí sanitka. Předávám Jardu do odborných rukou…, odcházím od Jardy a všichni věříme, že se to povede… Bohužel, přichází na nejhorší a Jarda odchází.

Ještě dlouhou chvíli ho držím za ruku a loučím se s kamarádem. Už teď tu chybíš. Měj se,“ vzpomíná na události osudného dne na webu potápěčů stranypotapecske.cz jeho kolega Martin Vybíralík.

Nejen mezi kolegy potápěči, ale i obyvateli Otrokovic zavládl smutek.

„Byl spolehlivý a ohleduplný, brali jsme jej jako rodinného lékaře. Má rodina bydlí ve stejné ulici, kde bydlel on, takže dodávám z vlastní zkušenosti, že to byl nejen dobrý doktor, ale i člověk,“ vzpomíná pro Deník na veterináře Anna Novotná z Otrokovic.

ČTĚTE TAKÉ Zvířecí krematorium v Olomouci otevřelo. Pálí velké psy i papoušky

Smutná zpráva zasáhla například také Martinu Fojtíkovou, jejíž rodina do jeho veterinární ordinace chodila občas s kočkou.

„Byla tehdy nějak zraněná. Pan Hoffmann byl velice ochotný, a to i mimo pracovní dobu. Vzpomínám na něj jako na strašně příjemného člověka, byl bezproblémový. Je to hodně smutné, co se mu stalo,“ říká zklamaně obyvatelka Otrokovic.

Vlna emocí se zvedla také na sociální síti.

„Je to úplně v pytli. Vůbec tomu nemůžu uvěřit. Takový hodný člověk,“ píše zase Jiří Kylián a smutek podtrhuje připojením dvou plakajících smajlíků. Jaromír Hoffmann provozoval veterinární ordinaci v otrokovické ulici Nerudova.

To, že ve slovenské lokalitě nedaleko Bratislavy došlo k úmrtí českého potápěče, potvrdila Deníku i mluvčí bratislavské policie Lucia Miháliková. „Mohu potvrdit, že šlo o občana České republiky. Případ je stále v šetření,“ uvedla.

Policisté okresního ředitelství policie v Senci zjišťují, za jakých okolností potápěč zahynul. „Bylo zahájeno ve věci trestní řízení z přečinu usmrcení,“ uvedla Miháliková. 

ČTĚTE TAKÉ Lev Fufi žije ve Zděchově bez povolení půl roku