Řidič vozu Citroën jel od Fryštáku směrem na Zlín. U benzinové stanice před Vršavou odbočoval vlevo. Nedal však přednost právě rychle jedoucí motorce v protisměru. „Mladého dvaadvacetiletého motorkáře auto srazilo tak nešťastně, že utrpěl velmi těžká zranění. Motorka se rozlomila na dvě části a tělo náraz odhodil na auto zaparkované poblíž cesty. Letící kus motorky pak rozbil skleněnou výplň budovy autosalonu. Řidič osobního auta byl v šoku, ale žádná zranění neutrpěl. Jeho dechová zkouška byla negativní," přiblížila krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Na vině byl řidič osobního vozidla

Těžce zraněnému motorkáři poskytovali první pomoc náhodní kolemjdoucí až do příjezdu záchranné služby.

„Pacient při nárazu letěl téměř třicet metrů a narazil do druhého vozidla. Utrpěl mnohačetná poranění. Ve vážném až kritickém stavu byl okamžitě převezen na ARO Baťovy krajské nemocnice," sdělil mluvčí zdravotnické záchranné služby Petr Olšan.

Poznamenal, že mladík na motorce měl na sobě jen helmu, tričko, šortky a sandály. „Na motorku byl nedostatečně vybaven," připomněl záchranář. Na místě také zasahovali krajští hasiči ze Zlína. „Z motocyklu po celou dráhu jeho letu unikal benzin, který znečistil vozovku, zaparkovaná auta i parkoviště, kam dopadl," sdělil mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

Podle něj poté hasiči zajistili místo nehody, provedli nezbytná protipožární opatření a asistovali přítomným policistům.

„Po zadokumentování místa události zabezpečili jak naložení vraku motocyklu, tak i poškozeného vozidla a dokončili likvidační práce," dodal Netopil.

Kdo byl na vině nehody s těžkým zraněním? „Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že viníkem tragédie je řidič osobního auta. Nicméně policisté také zjistili, že motorkář nemá příslušné řidičské oprávnění a jeho stroj nemá platnou technickou prohlídku," uzavřela Macalíková.