Jednačtyřicetiletý řidič auta jel ulicí Za Drahou ve směru od Slavkova. Na přejezdu ale nereagoval na světelnou signalizaci a nezastavil.

„Z doposud přesně nezjištěných příčin vjel na koleje, kde se střetl s projíždějícím osobním motorovým vlakem,“ uvedla mluvčí kroměřížských policistů Simona Kyšnerová.

Strojvedoucí už přitom neměl šanci střetu zabránit.

Při dopravní nehodě na křižovatce v Těšánkách, místní části Zdounek, se zranilo šest lidí.
Šest lidí se zranilo při dopravní nehodě ve Zdounkách

Ve voze cestovali tři pasažéři, které museli hasiči vyprostit.

„Poskytli zraněným první předlékařskou pomoc a vyprostili je pomocí speciálního hydraulického zařízení.,“ popsal mluvčí krajských hasičů Pavel Řezníček.

Těžce zraněného řidiče záchranáři letecky přepravili do nemocnice, v autě s ním ale cestovaly ještě dvě ženy. Jednadevadesátiletá žena, která seděla vedle řidiče, vyvázla pouze s lehkými zraněními, se kterými skončila v kroměřížské nemocnici. Druhá spolucestující však na místě zemřela.

„Střet s vlakem nepřežila sedmašedesátiletá žena, která seděla na zadní sedačce,“ informovala policejní mluvčí.

Ve vlaku v tu chvíli cestovalo kromě strojvedoucího dalších asi padesát lidí, všichni ale vyvázli bez zranění.

Zmíněná nehoda je jen za letošní rok už desátou svého druhu.

„V letošním roce eviduje Drážní inspekce ve Zlínském kraji celkem deset střetnutí na železničním přejezdu, přičemž při těchto nehodách do dnešního dne zemřeli dva lidé a deset jich bylo zraněno,“ konstatoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Jde o velmi podobný počet jako v minulém roce: do loňského 20. července došlo k jedenácti srážkám vlaků s auty, do konce roku jich pak přibylo dalších pět. 

Dohromady při podobných nehodách vloni přišli o život tři lidé a dva byli zraněni.

Ilustrační foto.
Muž usnul na zahrádce před restaurací, probudil se bez peněženky