Nehoda se stala krátce před polednem ve zlínské části Kostelec, konkrétně v křižovatce ulic Jetelová a Kopretinová. V ní totiž řidič tmavozelené Škody Felicie nedal přednost mladému cyklistovi a srazil jej.

„Muž sice zastavil a zajímal se o zdravotní stav chlapce, avšak ihned poté, co cyklista uvedl, že mu nic není, z místa odjel. Jenomže následné lékařské vyšetření ukázalo, že má chlapec poraněnou nohu," vysvětlil mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Podle popisu mohlo být šoférovi škodovky asi dvacet let a byl štíhlé postavy. Vedle něj rovněž seděla mladá žena, přibližně stejného věku.

„Po nehodě se ptali, kudy se jede do Zlína, je proto pravděpodobné, že nejsou místní, popřípadě aspoň z nejbližšího okolí," poznamenal ještě mluvčí.

Policisté žádají řidiče felicie, aby spolupracoval s policisty při vyšetřování této nehody a ve vlastním zájmu se policistům ozval.

„Zároveň prosíme případné svědky, kteří by nám mohli pomoci k bližší identifikaci řidiče či hledaného vozidla. To má pravděpodobně rozbité levé přední světlo včetně blinkru a zlomený rámeček u registrační značky," popsal dále Petr Jaroš.