Na místo vyjížděli profesionální hasiči. "Větve a následně i kmen stromu pořezali a odstranili z pozemku domu i blízké komunikace," komentoval mluvčí hasičů Libor Netopil. 

O chvíli později vyjížděli hasiči na zlínskou Zálešnou I. Část kmene stromu tam zasáhla balkon bytu v prvním patře a druhá část zůstala ležet na zahradě.

"Pomocí motorové pily hasiči odlomené větve stromu rozřezali a odstranili z balkonu a obvodové stěny domu. Obě události se obešly bez zranění osob a vzniku rozsáhlejších škod," komentoval Netopil. 

Starosta Otrokovic Jaroslav Budek.
Vyjádření starosty Jaroslava Budka: Zápach obtěžuje občany

Dvě díry ve střeše

„Bydlím tady přes dvacet let a tohle tady ještě nebylo,“ povzdechla si v pátek odpoledne devětašedesátiletá paní Zdena z Terezova, části Otrokovic. Stála před domem, který má pronajatý.

Ve střeše byly dvě obrovské díry, pět let nový okap byl zcela zničený.

„Poteče mi přes půdu do pokoje, je to hrůza,“ ukazuje seniorka na obrovskou díru ve střeše.

Stejně jako hasiči, policie, i ona se prý obrátí na majitele domu. Protože sama prý pojištěná nemá. 

Mezitím kolem domku kde bydlí, se tiše rozprostírá od hasičů rozřezaná, kdysi vzrostlá bříza. „Před třemi lety tady do ní uhodil blesk. Už tenkrát jsem říkala, aby se pokácela. A vidíte, došlo na moje slova,“ ukazuje paní Zdena na nadělení, které přinesla odpolední intenzivní bouřka a vítr.

„Strašně jsem se lekla, byla jsem zrovna na zadním dvorku, myslela jsem že něco spadlo, nebo se nabourala auta, nebo že někdo něco dělá. Pak jsem přišla a viděla jsem tohle,“ povzdechla si seniorka, která jak uvedla, moc toho klidu nyní nezažije.

V Terezově se jen kousek od jejího domku usídlil na budově čáp.

„My Terezováci jsme na něj pyšní, ani není na komíně, a nevíme, proč je zrovna u nás, přesto z něj máme radost,“ usmála se nakonec paní Zdena.

Zastávka. Ilustrační foto
Dva dny nebude MHD stát na třech zastávkách

Poškozený balkon v Zálešné

Páteční odpolední bouřka na Zlínsku vyvracela stromy a ničila majetek. Kromě střechy domu seniorky v Otrokovicích-Terezově, ve Zlíně na Zálešné zase vyvrácený strom poškodil balkon.

„Část kmene stromu zasáhla balkon bytu v prvním patře domu a druhá část zůstala ležet před objektem. Pomocí motorové pily hasiči odlomené větve stromu rozřezali a odstranili z balkonu a obvodové stěny domu,“ popsal událost na zlínské Zálešné krajský mluvčí hasičů Libor Netopil.

Místo tragédie u míškovického kostela
Rodina zesnulého kameníka chce nové šetření

Nakloněný strom ohrožoval panelák

Odpoledne do třetice byli zlínští hasiči vysláni k nebezpečně nakloněnému stromu, který hrozil, že se zřítí na panelový dům na sídlišti Jižní Svahy.

„Bylo to asi hodinu, ten vítr se točil pořád dokola, byla tma, lilo a hlavně foukal ten strašný vítr,“ komentovali odpolední událost přihlížející na Jižních Svazích.

Sledovali, jak hasiči z automobilního žebříku postupně odřezávali větvě stromu, který se málem vyvrátil na obytný dům, nebo hůř, na kolemjdoucí. Naštěstí, i když vítr lámal stromy, ke zranění nedošlo.