Série se hraje na dva vítězné zápasy, Avex může rozhodnout už zítra na domácí půdě v Hluku, utkání začne v 15 hodin. Případný třetí duel by se hrál v neděli od 10 hodin opět v Hluku.

KRÁLŮV DVŮR - AVEX ZLÍN B 8:9 stav série: 0:1

Do úvodní bitvy vstoupily oba celky v nejsilnějších sestavách. Avex posílil Richard Feber, náhradník z extraligového A mužstva přispěl k vítězstvídvěmabody. Hosté ale oslavovali jiného hrdinu. Stal se jím Přemysl Janoušek, který si i po první finálovém utkání udržel v play off neporazitelnost. „Byl to obrovský boj. Každý zápas byl nesmírně náročný. Naštěstí mi vyšly koncovky. Od doby, kdy jsem vyměnil potahy, se mi daří. Cítím velkou formu,“ přiznal Janoušek, který získal rozhodující devátý bod po výhře nad Komendou. „Hrál fantasticky, už měsíc neprohrál,“ ocenil výkon současné největší opory zlínský trenér Vratislav Oslzla.

Zatímco Janoušek zářil, výsledkové trápení přinesl zápas Karlu Bojkovi, jenž byl lídrem týmuv základní části. Zkušený hráč prohrál většinu utkání v koncovkách rozhodujících setů. „Nedá se nic dělat. Nehrál jsem špatně, jenže jsem neměl moc štěstí v rozhodujících momentech. Ale to není důležité, hlavní je, že senámpodařilo vyhrát a chybí nám už jen jeden krok, abychom soutěž vyhráli,“ prohlásil Bojko.

Béčko Avexu by chtělo rozhodnout už zítra. „Bude to velmi těžké, všichni hráči jsou vyrovnaní, rozhodují maličkosti,“ upozornil Janoušek. „Doma hrajeme všichni dobře. Dopředu nás poženou fandové a vidina titulu v první lize,“ prohlásil Bojko.
Body Avexu Zlín B: Janoušek 4, Kadlček 3, Feber 2.