„Motoristům i MHD bude sloužit objízdná trasa po třídě Tomáše Bati do Prštného, kolem hypermarketu Albert, podél Dřevnice ulicí Nábřeží a na křižovatku Gahurova – K Pasekám. Obsluhovány nebudou zastávky U Zámku a Čepkov,“ uvedl mluvčí Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Vojtěch Cekota.

Dvacetiminutové jízdenky budou platit i pro přestup na náhradní dopravu.

K favoritům letošního 47. ročníku Barum Czech rally Zlín bude stejně jako loni patřit Kajetan Kajetanowicz z Polska, který coby úřadující evropský šampion a současný lídr poveze na svém voze opět číslo jedna.
Odtajněno. S jedničkou letos na Barum Rally vyrazí opět Kajetanowicz

„Revizoři budou uznávat v době tohoto dopravního opatření pro přestup na náhradní dopravu i nepřestupné jízdenky pro jednotlivou jízdu a budou zohledňovat odpovídající prodloužení jízdní doby, aby cestující v důsledku objížďky a náhradní dopravy nebyli poškozeni a nemuseli si kupovat dražší jízdenky,“ upozornil Cekota.

Poslední spoj na lince 6, který pojede po své normální trase na Jižní Svahy, točnu Kocanda, odjede od železniční stanice v Otrokovicích v 14.48 hodin. „Zpátky z točny Kocanda pojede poslední šestka do Otrokovic v 15.16 hodin. Poslední spoj autobusové linky 38 jede od Baťovy nemocnice v 15.03 a ze zastávky J. A. Bati směrem k nemocnici v 15.18 hodin,“ upřesnil mluvčí dopravce.

ředitel Barum Rally Miloslav Regner
Ředitel Regner: Barumka na kvalitě neztratí ani zkrácením závodu

KDE PŘESTOUPIT

Při cestování z Jižních Svahů do Otrokovic bude záležet na cestujících, kterou zastávku zvolí k přestupu. První možností na trase bude už zastávka Zahradnická, kam cestující z Jižních Svahů přivezou linky 7X, 8X, 9X nebo 14X. „Zde mohou lidé projít bezpečně podchodem na opačnou stranu ulice a pokračovat do Otrokovic trolejbusy linky 2 nebo 6X. Podobně i v opačném směru jízdy z Otrokovic na Jižní Svahy,“ dodal mluvčí.

Po skončení městské rychlostní zkoušky rally posílí DSZO přepravní kapacitu na linkách ze Zlína do Otrokovic a také na sídliště Jižní Svahy, aby se všichni diváci mohli dostat i v pozdních večerních hodinách městskou dopravou do svých domovů.

Barum Rally
Termín Barumky se nezmění. Nejsme okresní rally, říká šéf závodu