„Máme extrémně těžký los. Je to raketový rozjezd. Když uhrajeme dvě vítězství, budu maximálně spokojený,“ přiznal šéf klubu a hlavní trenér v jedné osobě Jaroslav Kotala.

Zatímco vloni si pořizoval papíry na parní válec, jeho tým od začátku sezony v základní části dominoval. Letos však má nezvykle skromné cíle.

„Nyní papíry nebudeme potřebovat. Ale nikdy neříkejme nikdy. Čeká nás jiná sezona. I to je ale výzva. Sezona bude trochu jiná. Tam jsme tušili, kam se měl tým ubírat a směřovat. Všechno se to plnilo. Když skládáte mančaft, o kterém víte, že má sílu, chcete se dostat co nejdál. Tým má na to dostat se do play-off, bude to ale těžké,“ tuší Kotala, který opět skládal nový tým.

FC  FASTAV Zlín. Ilustrační foto.
Duel Fastavu s mistrem je již téměř vyprodán

Přišel pouze 27letý rozehrávač Michal Ihring, někdejší opora opavské rezervy, se kterou vyhrál první ligu. V minulé sezoně hrál v druholigovém Uherském Brodě, kde předtím i hostoval. Syn někdejšího úspěšného trenéra Opavy Kamila Ihringa si zahrál i za áčko nejvyšší soutěž.

„Je naší jedinou posilou. Tím, že jsme ještě doplnili tým hráči Brna, osa týmu je velmi dobrá. Máme šest velmi kvalitních hráčů na první ligu. Bude chvíli trvat, než se tým sžije,“ zmínil Kotala i hostování Michala Jedovnického a Surata Kereselidzeliho.

„Momentálně je spolupráce obdobná jako vloni. Hráči, kteří nemají takové vytížení, tak by měli u nás příležitost a dostávat minuty. Máme nastavená pravidla hry. Ale jak to bylo vloni, kdy Brno čelilo zraněním a odchodům, naráz ti hráči u nás hrát nemohli, jelikož Brno mělo problémy s udržením,“ vrací se Kotala k potížím, které předznamenaly brzké vyřazení ve čtvrtfinále play-off s Plzní 0:2 na zápasy.

Přesto klub po příchodu Ihringa navíc udržel i loňské opory Prášila, Nehodu a Vošlajera. „Jsou to hráči, kteří by měli bodovat. A všichni ostatní by se měli přidávat,“ věří Kotala.

Petr Holík
Čerepovec už s Holíkem nepočítá. Zůstane v KHL nebo se vrátí do Zlína?