V rozmezí od čtvrtého do šestého místa se poskládaly se stejným bodovým ziskem hned tři týmy a o jediné postupové pozici za elitní trojicí rozhodovala až minitabulka vzájemných zápasů. Podle ní nakonec ženy Protonu obsadily konečné páté místo, což lze hodnotit jako úspěch.

„V předchozích dvou sezonách se holky zachraňovaly, teď málem dosáhly na vyřazovací část. Za poslední roky jde o jeden z nejlepších výsledků družstva," upozorňuje trenér zlínských basketbalistek Peter Mikulík.

I on věřil, že při plném bodovém zisku z posledního domácího dvojutkání v základní části by se mohl Proton protlačit do nejlepší čtveřice, zároveň si ale uvědomoval, že družstvo nemá situaci jen ve svých rukou.

„Příště si musíme lépe pohlídat vzájemné zápasy s přímými konkurenty. Je to ale také o zkušenostech. My jsme se letos na vzájemná utkání příliš nesoustředili a šli jsme zápas od zápasu. V jednu chvíli to dokonce vypadalo, že znovu budeme hrát play out, proto i konečné páté místo bereme jako úspěch," zopakoval Mikulík.

V obou víkendových duelech měly jeho svěřenkyně výrazně navrch. Zejména v sobotu Zlíňanky převálcovaly Poděbrady rozdílem třídy. V neděli proti Sadské už měly o něco těžší pozici, ale dvobodovou ztrátu po první půli hravě dohnaly a druhý poločas se již nesl plně v jejich režii.

„Celý kolektiv zaslouží pochvalu za bojovnost, odhodlání a nasazení," doplnil zlínský kouč.

VÝSLEDKY: Proton Zlín – Basket Poděbrady: 68:28 (46:12).

Nejvíce bodů Zlína: Vojtíková 17, Mrázková 13, Nešporová 9. Proton Zlín – ŠBK Sadská: 68:52 (33:35).

Nejvíce bodů Zlína: Vojtíková 20, Mrázková 13, Menšíková 11.