Pomoci jeho výběru by mohla absence čtyř kvalitních hráček, které za svou stávku na protest proti minulému trenérovi byly potrestány.

„Naštěstí jejich svazový trest trvá dál. Když v týmu byly tyto hráčky, skončily Srbky na šampionátech druhé, když tam nebyly, desáté. Přitom my na těchto šampionátech chyběly úplně. Proto pořád nejsme rovnocennými týmy. Ale určitě nám to dává větší šance, než kdyby do Zlína přijelo Srbsko v maximální síle," přiznává před středečním duelem Bašný.

Veškerá příprava v areálu luhačovického komplexu Radostova je od nedělního srazu je zcela podřízena dvojzápasu se Srbkami. Současně ale kouč krotí všeobecné přesvědčení o tom, že skupina, ve které je kromě českého a srbského týmu ještě výběr Ukrajiny a Itálie, jednoduchá.

„Skupina je nejhůře hratelná. Sice máme posledního z prvního koše, Srbsko, ale s ním o postup nehrajeme. Hrajeme o něj s Ukrajinkami a ty byly nejlepším celkem třetího koše. Z tohoto pohledu je skupina nejtěžší. Kdybychom měli kohokoliv jiného ze třetího koše, byly by naše šance větší," upozorňuje Bašný.

„O postupu se proto bude rozhodovat v létě. Teď ještě nebudeme mít nic jisté!"

Vstupenek na zlínský duel je stále v předprodeji ještě dostatek, kolo devíti set.

„Lidé nejsou zvyklí kupovat si lístky na ženskou házenou v předprodeji. Věřím ale, že naši fanoušci opět přijdou. Byla by škoda, kdyby nám pak k postupu v celkovém součtu chyběla jedna dvě branky, ke kterým nám mohou diváci pomoct," láká český kouč fandy do zlínské haly.

Vstupenky na utkání jsou v prodeji prostřednictvím sítě Ticketstream za 99 korun. Děti a mládež do 15 let pořídí vstupenku za 1 korunu.

Obsáhlý rozhovor s reprezentantkou Lenkou Hradilovou čtěte v ÚTERNÍM TIŠTĚNÉM vydání Zlínského deníku.