„Potvrdili jsme vyšší postavení ze základní části a tak by to mělo i zůstat. Druhý duel byl ale těžší. Hosté se zlepšili, na druhou stranu jsme jim k tomu pomohli slabou obranou v poli. Neposbírali jsme řadu míčů," uvedl trenér Zlína Roman Macek.

FATRA ZLÍN – BENÁTKY N. J. 3:1 ( 23, – 12, 25, 15)

Stav série: 2:0

V rozhodujících momentech však defenziva Fatry pracovala výborně a hlavně držela trumf v podobě nezvykle úspěšného bloku na síti. V prvním zápase domácí tímto způsobem zaznamenali 23 bodů, ve druhém 17.

„To jsou výborná čísla, kéž by to tak šlo dál. Zásluhu na tom má Michal Přikryl, který oba zápasy zvládl opravdu výborně," ocenil náhradu za zraněného Václava Kotase 52letý stratég. Včerejší duel znovu přinesl dramatické momenty a výkonnostní houpačku. Diváci návštěvy volejbalu rozhodně nemuseli litovat. V prvním, rozehřívacím setu Zlínští od začátku do konce udrželi těsné vedení. Poté však zkolabovali, ve druhé sadě se jim vůbec nedařilo na útoku.

„Soupeři enormně vycházel servis, nemohli jsme útok založit. Říkali jsme si, že to Benátkám nevydrží celý zápas. Obraz jejich podání nebyl v tom setu objektivní," nabídl svůj pohled Macek.

Naštěstí se Zlín po výpadku vzpamatoval a ve třetí hře tahal za delší konec. Už vedl 22:16, jenže pak připustil obrovské nervy. Středočeši vyrovnali na 25:25. „Zase si pomohli servisem. Špatně jsme útočili a náskok byl pryč. Vyvinulo se to ale prostě ze hry," podotkl trenér a manažer v jedné osobě.

Po bitvě jako řemen nakonec domácí slavili a značně se odpíchli k zisku druhého bodu v sérii. Čtvrtou sadu už jednoznačně ovládli.

Vedle Michala Přikryla byl hrdinou dvojzápasu i smečař Matěj Uchytil, který se v prvním duelu blýskl výborným servisem, ve druhém byl pro změnu s 21 body nejlepším hráčem mužstva.

„Jsem moc rád, že se mi tak dařilo. Teď v tom druhém utkání jsem se trochu hledal v prostřední části, když na mě soupeř změnil obranu. Ale zareagoval jsem a nakonec vše vyšlo," líčil spokojeně 21letý volejbalista, který si cenil vystoupení týmu. „Zápasy jsme získali ve svůj prospěch díky poctivosti, výkonnosti a týmovosti. Jeden druhého jsme podrželi, zaskakovali jsme za sebe. To mě moc těší," upřesnil.

Do Benátek nad Jizerou se tak hráčům z Baťova města pojede zvesela a dokonce se šancí, že by tam sérii mohli ukončit. „Začneme prvním utkáním, budeme jej chtít vyhrát. A i kdyby se nepodařilo vyhrát oba zápasy, tak si pak aspoň konečně zahrajeme v naší hale Euronics, kde budeme ještě silnější," bere situaci s nadhledem Roman Macek.

Rozhodčí: Grabovský, Kovář. Čas: 106 minut. Diváci: 200. Zlín: Uchytil, Přikryl, Vašíček, Bartoš, Kolář, Navláčil, libero: Obdržálek. Střídali: Dmitrijev, Adamec, Motyčka, Truong. Trenér: R. Macek. Benátky: Dittrich, Moník, Motys, Nesvačil F., Kohlmann, Škach, libero: Steffan. Střídali: Schweiner, Němeček, Nesvačil M. Trenér: M. Malán.

DALŠÍ VÝSLEDKY – čtvrtfinále: Liberec – Odolena Voda 3:0 (série: 2:0), Č. Budějovice – Příbram 3:1 (série 2:0), Karlovarsko – ČZU Praha 3:0 (série 2:0).