„Nepodařilo se nám zajistit finance na kompletní sezonu 2017, a tak jsme tým Romana Kresty nechtěli nechávat v nejistotě," vysvětlil v rozhovoru pro Deník devětatřicetiletý Jaromír Tarabus.

Pro jezdce, který loňský ročník seděl společně s navigátorem a manažerem Danielem Trunkátem ve voze Škoda Fabia R5, je citlivá záležitost čerstvá a z dalších komentářů se omluvil. Co bude následovat, je ve hvězdách.

Služeb Romana Kresty využíval Jaromír Tarabus téměř pět let a za tuto dobu si připsal celou řadu úspěchů. Například v roce 2015 obsadil v celkovém pořadí mistrovství Evropy skvělé páté místo.

Sportovní život mu samozřejmě přinesl i nepříjemné momenty jako odstoupení ze dvou závodů v minulé sezoně kvůli havárii, ale v součtu ví, že krásných chvil bylo více. A čtyřicetiletou legendu neopomněl za práci ocenit.

„Roman Kresta je profesionál, velký srdcař a jeden z největších odborníků na nastavení auta. Kdykoliv jsme měli nějaký zádrhel, snažil se nám poradit a dospěli jsme k řešení."

FANOUŠCI SMUTNÍ

Po zprávě, kterou 30. prosince vyvěsila posádka na facebookový profil, se strhla vlna reakcí. Včera v 16 hodin měl příspěvek 23 sdílení a 27 komentářů. Fanoušci smutnili.

„Byli by neradi, kdyby přišli ve startovním poli o posádku, popřípadě pěkné auto. Je to příjemná věc v nepříjemné situaci. Mile mě překvapilo, že bychom lidem chyběli na tratích," vyloudil Tarabus na tváři úsměv.

Záležitost vyústila ve svátečním čase, přesto si třetí muž českého šampionátu v letech 2010, 2012 a 2013 dokázal odpočinout. Na druhou stranu hlava nehlava cukroví nekonzumoval a u pohádek neztuhl.

„Snažil jsem se pořád sportovat. Chodil jsem běhat a na spinning," prokázal vzornost Tarabus.