Vítězka projektu Czech Women Talent DS3 R1 nastupovala na start po nepředpokládané pauze způsobené neúčastí na krkonošském závodě v době rozsáhlých povodní na území severních Čech. Až doposud tak měla za sebou pouze ostrou soutěžáckou premiéru na Kopné, od té doby nikde jinde nestartovala. Až na seznamovacích jízdách.

„Dlouhá pauza od Kopné byla určitě znát. Navíc soutěž měla zcela odlišný charakter než závod na Moravě. Proti Kopné se závodilo na mnohem rychlejších tratích, což pro mě bylo nové. Tak rychlé nálety do zatáček, to byla věc, se kterou jsem se musela v úvodu vyrovnat," přiznává Červenková.

A to se jí dařilo. Talentovaná jezdkyně začala na třetí pozici v Dámském poháru, ale brzy se posunula na stříbrný post. S každým odjetým kilometrem dále zrychlovala a konkurentce na bronzovém postu nedala šanci na zvrat.

„Výsledek a druhé místo mezi holkami je super. Takže jsem byla v cíli opravdu spokojena. Určitě na tom měl svůj podíl i spolujezdec Tomáš Plachý, jenž mi předával cenné rady a hnal mě postupně dopředu," připomněla želechovická závodnice, že zatím sbírá především zkušenosti.

Mezi tuzemskými soutěžačkami se ovšem zabydluje poměrně rychle, neboť potvrdila, že druhá příčka z premiérového startu na Kopné nebyla jen dílem náhody. V Kostelci se navíc musela vyrovnávat nejen s nástrahami tratě, ale také tropického počasí.

„Celkově byla soutěž hodně náročná, a to i kvůli velkému vedru v autě, kdy ze mě doslova teklo. Na druhou stranu díky charakteru rychlostních zkoušek to pro mě byl obrovský adrenalin," ubezpečila Červenková.

Nyní ji v rychlém sledu čeká Rally Agropa v Horažďovicích.