„Spokojenost do sportu nepatří, laťka se dá vždy posunout výš. Proto sezonu hodnotím spíše jako příslib do budoucna,“ uvedl progresivní kouč.

Užil jste si první sezonu v pozici hlavního trenéra?
Určitě ano, protože mě trénování baví. Obnáší to samozřejmě i stres a odpovědnost za rozhodnutí, ale to je ten trenérský adrenalin. Na druhou stranu neschází touha vítězit.

V Otrokovicích jste naplněný a budete pokračovat u týmu?
Florbal mě zde určitě baví a rád bych pokračoval. Předběžně jsme s klubem dohodnutí na další spolupráci.

V celostátní anketě českého florbalu jste se umístil na  5. pozici. Co jste na to říkal?
Překvapilo mě to a rád bych za zaslané hlasy poděkoval. Když jsem viděl jména okolo, tak mě napadlo jediné slovo: pokora. Chci na sobě dál tvrdě pracovat.

Mužstvo skončilo v základní části na 7. místě a v play-off vypadlo ve čtvrtfinále. Co chybí k tomu, aby se Panteři dostali do ještě užší špičky?
Hlavně více kvalitních hráčů. Musíme si je vychovávat a také hledat v okolních klubech. Máme kvalitní kádr, ale na první čtyřku příliš úzký. Cílem je mít silné tři lajny, abychom zvládli i náročná utkání zahrát v maximálním tempu. Doufám, že se opět posuneme a podaří se nám semifinále vybojovat v příští sezoně.

Rodí se vám v hlavě už plán na složení mužstva?
Na kádru už se pracuje. Nejprve je nutné udržet stávající opory a následně tým vhodně doplňovat. Rád bych do klubu přivedl talentované mladíky, kteří opět pozvednou konkurenci na jednotlivých postech. Je to nikdy nekončící práce s lidmi, přičemž na konci musí být vhodně poskládaný tým. Zahrnovat má zkušené opory, hráče pro černou práci i talentované mladíky bojující o svá místa na slunci.

Jaký máte program po sezoně?
Dívám se na zápasy mládeže a hledám talenty. Také sleduji české i zahraniční play-off a snažím se zachytit nové trendy. S kolegou Hálou, kondičním trenérem, už také ladíme program letní přípravy. S A-týmem bychom jež měli zahájit do měsíce. Bude modernější, použijeme více nových trendů, ale také hodně náročná. Jen tak máme šanci posunout se opět o krůček blíže české špičce.

Sezona pohledem Karla Ševčíka„Když jsem loni touto dobou tým přebíral, existovalo riziko, že se obměna týmu nepodaří a že nově příchozí hráči nedokážou zacelit mezery po zkušených matadorech včetně velmi produktivního útočníka Jardy Vaňka. Věděl jsem, že nástupce je třeba hledat mezi velkým množstvím hráčů a přirozenou konkurencí se ti nejlepší vykrystalizují. Nakonec se to podařilo a během sezony jsme měli poměrně stabilní kádr, který se neustále doplňoval. Navíc jsem se mohl spolehnout na starší opory Michajloviče, Ťopka, Míšu Nagyho, Petříka a Sovjáka. V play-off byl výraznou osobností Zapletal. To vše se nakonec promítlo do poměrně solidního výkonu během sezony, kdy jsme se stabilně drželi mezi pátým až sedmým místem a šli do play-off s cílem vybojovat semifinále. Bohužel loňský mistr Chodov byl nad naše síly. Velmi dobře jsme zahráli v poháru, kde jsme se do semifinále dokázali dostat na rozdíl od Superligy a kde nám finále uteklo opravdu o pověstný chloupek. Spokojenost do sportu nepatří, laťka se dá vždy posunout výš. Proto sezonu hodnotím spíše jako příslib do budoucna, že dosáhneme ještě lepších výsledků.“