Bunč, času 1:41:59. Druhé místo vybojoval se ztrátou sedmadvaceti sekund další člen zlínského klubu Force KCK Cykloteam Jiří Hradil, bronzovou příčku obsadil časem 1:42:27 Petr Šťastný (Petr Čech Sport MTB Team). V konkurenci 307 bikerů se v popředí výsledkové listiny prosadili také jezdci Bike Triatlonu Morkovice, když Pavel Žák bral za čas 1:43:34 šesté místo, Pavel Váňa (1:45:11) dojel devátý a Tomáš Petříček (1:45:20) jedenáctý. Milan Žmolík (Montiva MTB Fryšták, 1:46:40) dobyl patnáctou pozici.

,,Na trati se dlouho vyčkávalo. Nevěděli jsme, jakou taktiku zvolí italští bikeři Schweiggl, Debertolis a Antonello. Startovní pole se proto roztrhalo až ve výjezdu na Bunč, kdy vpředu zůstala pětičlenná skupinka. Já jsem pak na prvenství zaútočil v následném pětikilometrovém kopci a deset kilometrů před cílem už jsem měl zlatou příčku pod kontrolou. Jiří Hradil vybojoval druhou pozici až na cílové pásce, kdy se mu podařilo přespurtovat do té doby aktivnějšího Šťastného," popsal vývoj závodu 37letý Ondřej Fojtík.

Žen se v Chřibech sešlo jedenadvacet a mezi nimi jasně dominovala koryčanská Irena Berková hájící barvy zlínské stáje Amenity Extrem Sport Team (1:58:17). Stříbro získala Kamila Procházková (Sintesi Prima Donna, 2:04:20), třetí dojela Iva Fidlerová z Yogi Racing Teamu Ostrava (2:05:12). Jana Bednaříková (Amenity Extrem Sport Team Zlín) skončila časem 2:07:06 pátá.

,,Ještě na dvanáctém kilometru byla Procházková se mnou na čele. Po následných dvou kilometrech jsem se ale od mé největší soupeřky definitivně odpoutala. Poté se mi v prostředí, které dobře znám, jelo velmi dobře. Zejména ve sjezdech jsem získávala cenné sekundy," pochvalovala si v cíli 32letá Irena Berková.⋌(hot)