„Za první půlku jsme si prohru zasloužili, jsem z ní obrovsky zklamaný. Nebyli jsme schopni vypořádat se se soupeřovým plachtícím servisem. My jsme naopak nedokázali si pomoct podáním. Dáme jedno silné, ale další zkazíme," uvedl trenér Zlína Roman Macek.

ZLÍN – ALEXANDROPOLIS 0:3 (-19, –24, –30)

Zlínští se na konfrontaci s Řeky velmi těšili, ale hned po začátku zápasu jim radost opadla. Stav 0:4 a oddechový čas jako by předznamenaly špatný den. Poté se Fatra sice dokázala zlepšit, ale protivník si sadu v poklidu hlídal. Domácím v téhle fázi ublížilo také zranění Vašíčka, jenž měl potíže se zády.

Druhé dějství chtěli volejbalisté Zlína začít lépe, ale opak byl pravdou. Na tabuli svítilo 1:8. Až v tomto okamžiku začala být Fatra konkurenceschopná. „Razantně jsme se zlepšili a stali jsme se minimálně rovnocenným soupeřem," potvrdil Macek. Měl pravdu, výsledková suverenita Ethnikosu se vytratila a domácí dokonce dorovnali stav na 24:24. Hala bouřila, ale za chvíli zase zavládlo ticho. Fatra kapitulovala i ve druhém setu.

Ve třetím dějství už to bylo fifty fifty. Volejbalisté Zlína si na konci vypracovali i několik setbolů, ale žádný se jim proměnit nepodařilo. A když výhodu jako první využil soupeř v tmavě modrých dresech, o osudu bylo rozhodnuto.

I přesto, že se jižané zdaleka neprezentovali úchvatným výkonem, poznala Fatra rozdíl s domácí soutěží. „Jejich smečaři disponovali kvalitou, jakou v extralize nenajdeme. V realitě ukázali tvrdé údery," uznal 52letý lodivod Zlína.

K odvetě jeho tým nastoupí příští středu.

Nejvíc bodů: Kolář 17, Uchytil 12, Vašíček 11 – Andric 17, Cuk 13, Dalakouras 11. Rozhodčí: Tubylov, Murulo. Čas: 91 minut. Diváci: 500. Zlín: Uchytil, Vašíček, Bartoš, Kolář, Navláčil, Kotas, libero: Obdržálek. Střídali: Přikryl, Motyčka, Truong.