Cenné vítězství si připsalo Buffalo, které udolalo mužstvo Legend 3:1. O osudu střetnutí se rozhodlo už na jeho začátku. Hned v první minutě ztratily Legendy ve středu hřiště balón a z následné akce Martin Slaměna otevřel gólový účet utkání. Ve 3. minutě to bylo po Chalupově trefě z penalty 2:0.

,,Povedený nástup do zápasu nám hodně pomohl. V důležité partii nám totiž chyběli forvardi Jaroš, Hellebrand a Martin Štěpán. Proto jsme se soustředili hlavně na obranu a tato taktika se nám vyplatila," pochvaloval si autor první branky Buffala Martin Slaměna.

Jeho mužstvo ale muselo o výhru tvrdě bojovat. ,,Legendy těsně po změně stran vstřelily Adamíkem kontaktní gól. Poté byl soupeř až do konce duelu lepší a několikrát mohl vyrovnat. Největší šanci zahodil v předposlední minutě Gettler," bál se až do závěrečného hvizdu rozhodčích o výsledek Slaměna. Ten si tak hodně oddechl, když několik sekund před koncem znovu Chalupa po dorážce definitivně podtrhl tříbodový zisk pro Buffalo.

,,Souboj o první příčku jsme odehráli v oslabené sestavě. Proto nám s přibývajícími minutami docházely síly. Nicméně v obraně jsme nedělali chyby, a protože nás podržel brankář Kolář, zápas jsme dovedli do povedeného konce," potěšil výkon i výhra Martina Slaměnu.

Legendy byly naopak velmi zklamané. Vzhledem ke kvalitě soupisky byly totiž v zápase mírným favoritem.

,,Porážka s oslabeným Buffalem je pro nás ztrátou. Bohužel jsme ale nezvládli začátek střetnutí. Ještě v prvním poločase byla hra vyrovnaná, ovšem po změně stran jsme vyvinuli velký tlak. V koncovce jsme však selhali. V ní nám chyběl především klid," uznal bek poražených Legend Jiří Adamík.

Na druhý souboj diváci ve fryštackém sportovním areálu čekali marně. Mladcová totiž k zápasu nepřijela a Lešení si tak připsalo laciné kontumační vítězství 5:0.

Výsledky 4. kola: Buffalo – Legendy 3:1 (Chalupa 2, Martin Slaměna – Adamík), Mladcová – Lešení 0:5 kont..

1. Buffalo 2 1 0 14:10 7
2. Lukov 2 0 1 15:12 6
3. Lešení 2 0 2 13:16 6
4. Legendy 1 0 2 10:7 3
5. Mladcová 0 1 2 6:13 1 Lubomír Hotař