„Určitě Zlín po základní části nezůstane na nule, přeji mu první body, ale ne proti nám," směje se 25letý házenkář.

„Jsme jednoznačně lepší, hlavně je nepodcenit," vzkázal do kabiny Hanáků.

Jste v kontaktu se zlínskou kabinou, komunikovali jste před víkendem?
Občas si napíšeme s Mužíkem, Hrdinou, prakticky s nikým ve zlínské kabině nemám problém. Ale během týdne jsem i kvůli pracovnímu vytížení s nikým nemluvil, žádné hecování neproběhlo. (úsměv) Už se ale na kluky těším, když pominu zápas v Litovli, dlouho jsme je neviděl.

Vypsal jste ve vaší kabině nějaké speciální motivační prémie v případě skalpu Zlína?
Popravdě to ani moc hecovat nechci. Jsme lepší, uspějeme i bez toho, musíme vyhrát. Navíc nechci být v kabině za alkoholika, neboť v minulém domácím duelu jsem vypsal motivačku v podobě dvou bas piv. Naštěstí máme za sponzora pivovar, tak mě to až tolik nestálo. (smích)

Jaké ambice má Litovel?
V první řadě záchrana. Protože se ale v tabulce situace zajímavě vyvinula, můžeme pomýšlet i na play-off. Na boje o medaile má stále všech jedenáct týmů. A protože konkurenti se Zlínem nezaváhali, my si v případě postupových choutek nemůžeme dovolit zaváhat!

A co Zlín, zachrání se?
Soutěž je ještě dlouhá a rozhodovat se bude z závěrečných bojích play-out. Zlín se rozhodně nevzdává, osobně mu to přeji, ale na náš úkor. (úsměv)

Překvapuje vás, kde se Zlín po vašem odchodu pohybuje?
Na jednu trošku ano, na druhou při pohledu na sestavu ne. Až na tři čtyři zkušené hráče Kafku, Kavku, Indráka a brankáře Mahuška, sestavu tvoří samí mladí nevyhraní kluci. Když budou tvrdě makat, mají se možnost v budoucnu prosadit. Nyní ale prochází obdobím, kdy musí sbírat zkušenosti.

V klubu nejednou zaznělo, že týmu citelně chybíte vy a Poloz. Jak se to poslouchá?
Potěší to a čte se to hezky, ale nenesu to až tak vážně. Každopádně na časy ve Zlíně se vzpomíná dobře. (smích)