„Nejenom tento zápas, ale hned tři nadcházející kola představují z našeho pohledu velmi důležitý úsek sezony. Narazíme v něm na mužstva silného středu a ve všech případech bychom měli mít za cíl bodovat," řekl ke zlínským ambicím kouč Fatry Roman Macek.

Zlínští se totiž příští týden představí v Benátkách nad Jizerou, poté doma přivítají Ostravu. „Všechno jsou to soupeři, které bychom rádi udrželi pod sebou. Tomu jsme přizpůsobili také přípravu, která se blíží play off," prozradil Macek.

V praxi to znamená, že po čtvrteční pětisetové pohárové výhře nad Českými Budějovicemi následoval ostrý páteční dvouhodinový trénink, po něm v sobotu volno a včera příprava na dnešní duel s Brnem, které v tabulce těží hlavně z dobrého vstupu do sezony.

„Brnu však pomohlo také vylosování a skutečnost, že zápasy s papírově slabšími týmy zvládalo. Teď už se ale situace stabilizovala a víc odpovídá realitě," míní zlínský trenér, jenž touží v moravském derby oplatit Brňanům porážku z úvodního střetnutí.

Tenkrát Fatra rovněž před televizními kamerami na brněnské palubovce podlehla 0:3 a nepůsobila příliš přesvědčivým dojmem. „Od té doby jsme ale někde jinde. Navíc v domácím prostředí máme větší jistotu a k sebevědomí nám snad pomůže i pohárová výhra nad Budějovicemi," doufá Macek.