FATRA ZLÍN – DUKLA LIBEREC 0:3 (-17, –16, –17)

Konečný stav série: 0:3

Již první set naznačil, že Severočeši nebudou chtít ztrácet jakýkoliv čas a půjdou nejkratší možnou cestou pro zisk rozhodujícího třetího bodu v sérii. Fatra od začátku zaostávala ve většině činností, propastný rozdíl však byl zejména v procentuální úspěšnosti útoku. Zatímco Dukla dokázala pravidelně bodovat a otáčet hru, domácí se do připravené obrany Liberce prosazovali velmi ztuha.

Ani druhý set nenabídl změnu obrazu hry. Zlín sice na jeho začátku vůbec poprvé v zápase vedl, ale jakmile Severočeši chytili potřebný rytmus, Fatra neměla protizbraň. Liberec dominoval na servisu i v útoku, Zlínští navíc kupili jednu chybu za druhou.

„Soupeř v podstatě pouze čekal na to, až se sami vyházíme do autu. Jeho pozici jsme mu strašně usnadnili. Hráli jsme ustrašeně, dělali jsme nevynucené chyby a žádnou činností jsme se nedokázali chytit,“ bilancoval trenér Fatry Roman Macek.

Třetí set byl od začátku jednoznačnou záležitostí, Dukla vedla průběžně i více než o deset bodů a omlazená sestava Zlína plnila jen roli sparingpartnera. Teprve v závěru se vrátily na domácí palubovku obvyklé opory a výsledek kosmeticky upravily, o zdramatizování zápasu, který trval jen něco málo přes hodinu, však nemohla být ni řeč.

„Hráli jsme koncentrovaně a od začátku střetnutí jsme si šli pro vítězství. Počítali jsme s tím, že Zlín bude v domácím prostředí mnohem nebezpečnější než u nás, ale nakonec jsme mu svým výkonem téměř nic nedovolili,“ bilancoval trenér Dukly Michal Nekola, který si byl úspěchem ve včerejším zápase natolik jistý, že pro své svěřence ani neobjednával ubytování pro případnou dnešní odvetu.

Na druhé straně panovalo zklamání. „Nejen z tohoto zápasu a z výsledku celé série, ale i z průběhu celé sezony. Ta se nám vůbec nepovedla a čtvrtfinálové zápasy proti Liberci to jen podtrhly. Náš dnešní výkon byl tristní a pouze navázal na nevydařený závěr druhého zápasu v Liberci. Snad jen první zápas čtvrtfinálové série a úvodní set druhého střetnutí snesly z naší strany přísnější měřítko,“ dodal Macek