SKV HAVÍŘOV – VSC FATRA ZLÍN 0:3 (20, 17, 19)

Fatra nechala Havířov přičichnout pouze v úvodním setu. Krátce za jeho polovinou šli domácí dokonce do dvoubodového trháku. „Udělali jsme až příliš mnoho chyb na podání a špatně jsme bránili," hledal příčiny zlínský nahrávač Pavel Bartoš. Jeho slova potvrzuje i pět zkažených servisů na straně hostujícího mužstva.

Nicméně Fatra se včas vzpamatovala, výsledek otočila a hned první setbol se stal po půlhodině hry její kořistí. „Dnes nám možná nevycházely až tolik bloky, ale spoustu balónů jsme počapali v poli a v dalším průběhu jsme se zlepšili na servisu a také na přihrávce. Díky tomu se zvedl i náš útok," předeslal 19letý nahrávač Zlína.

Ve druhém setu znovu dokázal Havířov držet krok s lídrem tabulky pouze do půlky. Pak se projevila větší kvalita na straně Fatry, která se domácím utrhla a pohodlně si dokráčela pro zisk druhé sady. „Zlín nám dal lekci, jak hrát volejbal bez větších výkyvů. Kdykoliv jsme jej pár balony zatlačili, zůstali trpěliví a znovu nás začali přehrávat," uznal havířovský kapitán Ivan Duda.

Patrné to bylo hlavně v závěrečném dějství. V něm šla Fatra před svého soupeře již v samotném úvodu a hned druhý mečbol po smeči Adama Bartoše proměnila v další tříbodový zisk. „Zlín hraje v obrovské euforii a zejména oba jeho krajní útočníci podávají nadprůměrné výkony," vypozoroval havířovský nahrávač.

Fatra potvrdila na severu Moravy roli favorita a dál vládne extraligovému pelotonu. „Sezona je ještě dlouhá, čeká nás hodně zápasů, nicméně nový ročník jsme zahájili velmi dobře. Mančaft jsme si trpělivě skládali, v letní přípravě naznačili kluci své možnosti a v tomto nebo příštím ročníku by měl přijít jejich vrchol. I dnes jsme až na úvod zápasu zahráli velmi dobře a jednoznačně jsme šli za vítězstvím," bilancoval zlínský trenér Roman Macek.

Nejvíc bodů: Šoltys a Meehan oba 14 – Kostoláni 14, Bartoš A. 13, Kolář 12. Zlín: Kostoláni, Bartoš A., Bartoš P., Kolář, Navláčil, Kotas, libero Vašíček. Střídal: Přikryl.