„Trénovali jsme dvoufázově, teprve poslední dva týdny v červnu přišly na řadu i doplňkové sporty jako beach volejbal nebo tenis. Někteří ještě pokračují v antukové lize," ozřejmil zlínský trenér Ivan Dostál. Fatra vstoupí do letní přípravy bez trojice zkušených volejbalistů, s nimiž už se klub dohodl na ukončení smlouvy.

Jako první zmizel ze soupisky podle očekávání Michal Sládeček, jenž přišel týmu pouze na výpomoc v době zdravotních problémů tradičních opor Fatry z rumunského Zalau. Slovenský reprezentační nahrávač zamířil do Francie. Trochu méně se očekával konec u dvojice zkušených hráčů Petr Jakubíček a Petr Sedláček.

První jmenovaný se v průběhu uplynulé sezony potýkal se zdravotními problémy, nicméně ze zlínského klubu nezmizí úplně. „Od nové sezony se stane šéftrenérem naší mládeže," prozradil Dostál. Poněkud jiná situace je u Sedláčka, jenž vyjma jednoročního angažmá v Polsku hájil zlínské barvy šestnáct let.

„Petr u nás odvedl kus dobré práce, ale čas se nedá zastavit. Momentálně jedná o určité formě výpomoci v sousedním Starém Městě, kde by pravděpodobně působil jako amatér. My mu v tom v žádném případě bránit nebudeme, protože do sousedního klubu chceme i nadále posílat na zkušenou naše talentované hráče a od Petra se budou mít stále co přiučit," říká zlínský trenér.

Naopak jediným jménem v kolonce příchodů je útočník Pavel Kolář, jenž v týmu Fatry působil naposledy před třemi lety. „Tenkrát jej ale přibrzdilo onemocnění, proto jsme spolupráci přerušili. Pavel se dal ale po zdravotní stránce do pořádku, loni působil v Havířově a letos jsme jej oslovili, zdali by se nechtěl vrátit zpět. I vzhledem k ekonomickým problémům Havířova jsme se dohodli poměrně rychle," těšilo Dostála.

Tím by měl být zlínský kádr pro příští sezonu uzavřený. Více prostoru totiž dostanou talentovaní odchovanci. „Jsme zastánci filozofie zapracovávání vlastních mladíků do sestavy. Jsme přesvědčení, že tito kluci mají svou kvalitu a že tato cesta se nám může do budoucna jenom vyplatit," uzavřel zlínský trenér.