„Nejsem znalec na rumunský volejbal, nicméně tento sport tam má tradici. Ve špičkových týmech působí řada cizinců. O kvalitě Craiovy vypovídají výsledky z loňské sezony, kdy se v Poháru CEV dostala do osmifinále," uvedl trenér Roman Macek.

O tak těžké břemeno, jakým před rokem bylo ruské Dynamo Moskva, se ovšem nejedná. „Ti byli nejsilnější, celou soutěž pak i vyhráli," poznamenal.

„Není to taková bomba. Možná jsme ale raději, budeme mít větší možnost probojovat se do dalšího kola," přemítal Matěj Uchytil.

Fatra čtvrtým místem v extralize v uplynulé sezoně získala právo startovat ve Vyzývacím poháru. Toho nakonec využila a do evropské soutěže podala přihlášku.

„Bavili jsme se o tom s kluky a já jsem byl jednoznačně pro. Jsem moc rád, že se klub tak rozhodl, poháry jsem si loni užil. Je super poznat nové kluby a celkově volejbal z jiné strany," neskrýval radost 21letý talent. A podobně jako loni bude Zlín nakonec začínat o soutěž výš – v prestižnějším Poháru CEV, kde na něj po utřídění přihlášek zbylo místo.

„Je to kvalitnější a náročnější soutěž. Možnosti účinkovat v ní jsme využili. Těšíme se, že do Zlína přivedeme atraktivní soupeře," podotkl Roman Macek.

„Jsme rádi. Je lepší zahrát si minimálně čtyři zápasy než dva," připomněl Matěj Uchytil, že i kdyby Fatra vypadla s třetím týmem nejvyšší rumunské soutěže, v Evropě by pokračovala ve Vyzývacím poháru.

Příjemnější by ale byla pochopitelně opačná varianta. Před hráči z Baťova města by stála další zajímavá konfrontace.

„Mám rád severské země. Nebo Francie kdyby vyšla, tak by to bylo super," přiznal Matěj Uchytil, kam by při pouti Evropou rád zavítal.

Bude jeho přání splněno?